Cristian Popescu Piedone: „O primărie nu se lasă moștenire, o primărie se muncește!”

Publicat: 06 iun. 2024, 06:10, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Cristian Popescu Piedone: „O primărie nu se lasă moștenire, o primărie se muncește!”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a discutat despre provocările și realizările mandatului său în cadrul unui interviu televizat. În cadrul interviului, edilul a subliniat că gestionarea unei primării presupune muncă asiduă și nu poate fi comparată cu o moștenire.

Piedone a amintit despre situația financiară dificilă întâlnită la preluarea primăriei în 2020. Cu toate acestea, primarul a reușit să stabilizeze situația financiară și să atragă fonduri considerabile pentru dezvoltarea sectorului. Printre realizările notabile, primarul a menționat atragerea a 144 de milioane de euro în fonduri nerambursabile, care au fost folosite pentru proiecte majore, inclusiv construirea de locuințe pentru tineri și persoane cu dizabilități.

”Să știți că nu sunt la o primă preluare a unei primării, în care datoriile erau peste puterea imaginației. Și vă dau sectorul 5, 2020. Buget din taxe și impozite anual, doar de la cetățeni, 135 milioane lei. Datorii existente, executate, facturi, în prima zi când am cerut directului economist să mă uit, 250 de milioane de lei. Bașca, împrumuturi, gradul de îndatorare, care nu poți să-l duci decât până maxim 28-29%, niciun fond a tras, absolut nimic. Au făcut decât jaf. Nu m-ați auzit pe mine să spun. Am reglat. Și astăzi, cu acel 2 lei, fiind cel mai vădovic și cel mai sărac sector, am demonstrat că se poate. Și s-a putut. Toată lumea s-a laudat.Domne, n-ai atras niciun fond.

Îi trebuie să rup televizorul. Sunt 144 de milioane de euro fonduri nereambursabile atrase de primăria Sectorului 5 pe mandatul meu. Sunt primul din România pe fond nereambursabil pe care construiesc cu 28 de milioane de eurounități locative pentru tineriși pentru persoane cu dezabilități. N-a construit nimeni după 20.Cu fonduri nereambursabile, lucrul ăsta se întâmplă.”, a declarat acesta pentru Antena 3. 

Piedone: O primărie nu se lasă moștenire, o primărie se muncește!

Cristian Popescu Piedone a mai subliniat că aceste proiecte vor fi duse la bun sfârșit de fiul său, Vlad Popescu Piedone, actualmente parlamentar. În ceea ce privește activitatea fiului său, edilul a avut câteva completări de făcut. Potrivit acestuia,

”Am eliberat terenul, am eliberat autorizația de demolare. Suntem în procedurile de execuție, proiectare și execuție. Cel târziu în toamnă, pentru că banii care ne-au venit și îi avem în cont, proiectul trebuie finalizat până la sfârșitul anului 2025. Bineînțeles, Vlad Popescu Piedone va duce proiectul la bun sfârșit. Doamna Sabina,  am fost acuzat că primăria o las moștenire.O primăria nu se lasă moștenire. O primărie se muncește.Se câștigă în primărie.Și se câștigă.”, a mai declarat edilul pentru sursa citată. 

Vlad Popescu este inițiatorul a 87 de legi

În contextul alegerilor care vor avea loc peste câteva zile, Piedone a anticipat un scor record pentru Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), estimând un procent de minim 36-37%.

”Crescând lângă mine, eu știu că Vlad Popescu Piedone, parlamentar astăzi, acuzându-l că, dom’le, n-ai vorbit decât 90 de secunde în parlament. Noi nu vorbim din familia Popescu, decât ne apărăm. Dar Vlad Popescu Piedone astăzi când vorbim, puteți să intrați,este inițiatorul a 87 de legi, dintre care 27-i poartă numele. Nu mă duc la tribună să mă duc cu pancarde, să mă bat cu adversarul politic. Noi muncim. Cum am și muncit și în sectorul 5 și în sectorul 4  și am lăsat amprenta.

Procentul Vlad Popescu Piedone? Minim 36-37%.  Defilează. Și va fi scorul record al Partidului Umanist Social Liberal pe România”, a mai spus Piedone.