Apă Ilfov modernizează stațiile de epurare: Operăm în 15 stații de epurare a apei uzate
Apă Ilfov anunță că are proiecte importante în plină desfășurare. Compania anunță că lucrează intens la modernizarea și extinderea stațiilor de epurare din județul Ilfov și operează, în prezent, în 15 stații importante din zonă.
Apă Iflov are proiecte importante în derulare
Apă Iflov și-a propus să modernizeze și să îmbunătățească mai multe stații de epurare din județ. Mai exact, în acest moment, compania operează în 15 stații de epurare a apei uzate, mai exact în Brănești, Cernica, Balotești, Moara Vlăsiei, Periș, Snagov, Tunari, Bragadiru, Clinceni, Domnești, Dragomirești, Jilava și Măgurele.
Compania susține că, până la finalul anului 2023, a reușit să extindă rețeaua de canalizare cu încă 800 de kilometri. Își propune să nmodernizeze instalațiile, care au fost lăsate în paragină ani întregi și s-au distrus treptat.
„În ultimii ani am lucrat la extinderea sistemului de apă și canalizare, dovadă fiind creșterea rețelei de canalizare cu aproximativ 800 km până la sfârșitul anului 2023.
Pe măsură ce majoritatea instalațiilor industriale de utilități de apă îmbătrânesc, acestea vor trebui să fie modernizate cu cele mai noi tehnologii și echipamente.
Este esențial să ne asigurăm că aceste proiecte de modernizare a infrastructurii de apă și canalizare sunt planificate și executate într-un ritm accelerat. Apă Ilfov oferă soluții și vă asigurăm că proiectele la care lucrăm sunt pentru cetățeni”, transmite compania pe Facebook.
Nasarîmbă-Grecescu Bogdan, manager de contract:
„Este o stație de epurare modernă, va deservi aproximatvi 7000 de locuitori. Este, de fapt, o extensie a vechii stații de epurare. Este realizată, în proporție de 50% și urmează să se finalizeze în cursul acestui an”
Conform managerului, stația de epurare este realizată prin programul POIM, care presupune o investiție de 100 de mii de euro, ce cuprinde rețele de apă și canal în tot județul Ilfov.
Purtătorul de cuvânt al companiei transmite că lucrările vor fi finalizate anul acesta la stația de epurare din Ciolpani. Conform Corinei Priceputu, stația va fi una modernă, care va avea chiar și un sistem ce anunță din timp o eventuală problemă, pentru a fi rezolvată în timp util, astfel încât să nu mai aducă disconfort cetățenilor.
„Se lucrează la foc continuu, pentru ca la finalul anului 2024 să punem rețelele de canalizare în funcțiune. Au început lucrările de la 0. Stația de epurare din Ciolpani va fi dotată cu tehnologie de ultimă generație și sistem SCADA. Adică, vom afla din timp o eventuală avarie sau defecțiune la stația de epurare, care va fi monitorizată de la sediul central”, a declarat Corina Priceputu.