Dezastru la BEC: sediu inundat și bucăți de tavan căzute

Publicat: 08 iun. 2024, 19:37, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Dezastru la BEC: sediu inundat și bucăți de tavan căzute
Sursă foto: Captura Stiri din Surse

Cu doar o zi înainte de alegeri, Sediul Biroului Electoral Central de la Romexpo a fost inundat în urma furtunii ce a avut loc în Capitală, sâmbătă după amiaza. Nu este pentru prima oară când se întâmplă un astfel de incident. În aprilie 2024, au fost distruse mai multe liste de semnături.

Sediul Biroului Electoral Central  a fost inundat cu o zi înainte de alegeri. În imaginile surprinse se pot observa mai multe găleți cu apă. Mai mult, într-un loc, o bucată din tavan a căzut peste mese și calculatoare. Pe 17 aprilie 2024, mai multe liste de semnături au fost distruse, scrie HotNews. Informația apare într-un proces între partidul lui Florin Călinescu și BEC.

Ce spune BEC?

Într-un comunicat transmis, Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 (BEC) a venit cu câteva precizări.

”În urma fenomenelor meteorologice deosebite care au avut loc în Mun. București, sâmbătă, 8 iunie a.c., infrastructura electorală existentă la nivelul BEC este funcțională, iar procesul electoral se poate desfășura în condiții normale, conform calendarului aprobat. Sistemele informatice funcționează în parmetrii optimi şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea protecției acestora.”, se arată în comunicatul transmis de BEC.