Silvestru Șoșoacă rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă

Publicat: 10 iun. 2024, 18:17, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Silvestru Șoșoacă rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă
sursa: google

Silvestru Șoșoacă rămâne sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni, 10 iunie, cererea acestuia de ridicare a măsurii. Acesta este cercetat în dosarul falsificării semnăturilor pentru candidatura sa la Parlamentul European.

Silvestru Șoșoacă, în continuare sub control judiciar

Silvestru Șoșoacă va rămâne sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) luni, 10 iunie 2024. Acesta este investigat pentru falsificarea semnăturilor necesare candidaturii sale la Parlamentul European.

ICCJ a respins cererea lui Șoșoacă de ridicare a controlului judiciar în dosarul în care este suspectat de uz de fals și fals în declarații, pe motiv că este nefondată.

Dosarul se referă la strângerea de semnături pentru depunerea candidaturii la alegerile europarlamentare. Decizia instanței este definitivă, astfel că Șoșoacă va trebui să respecte măsurile impuse pe durata investigației.

„Respinge, ca nefondată, plângerea formulată de inculpatul Şoşoacă Silvestru Dumitru împotriva ordonanţei nr. 742/166/P/2024 din 05 iunie 2024, dispusă în dosarul nr. 31/76/P/2024 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală. Obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, a anunţat ICCJ.

Pe 5 iunie, Silvestru Șoșoacă a fost plasat sub control judiciar pentru uz de fals și fals în declarații. Ancheta îl implică și pe liderul AUR, George Simion, care ar fi contribuit la falsificarea semnăturilor pentru candidatura lui Șoșoacă la Parlamentul European.

În data de 9 aprilie 2024, deputatul în cauză a cerut mobilizarea urgentă a unui număr considerabil de persoane la sediul central al partidului, pentru a completa listele de susținători necesare depunerii candidaturii independente.

Această mobilizare a fost solicitată atât direct, cât și prin intermediul unor persoane de încredere. Scopul a fost completarea listelor cu date reale ale unor cetățeni, preluate din alte liste completate anterior de membrii partidului, urmată de falsificarea semnăturilor acestor persoane.

Procurorii susțin că George Simion a trimis mesaje vocale pe grupurile de comunicare pentru a mobiliza susținătorii. În cazurile în care unele persoane au refuzat să colaboreze, Simion le-a contactat direct și le-a cerut să se prezinte la sediul organizației pentru a-și clarifica poziția.