Cum îți protejezi bijuteriile dacă folosești produse dezinfectante pentru mâini
Bijuteriile sunt considerate unele dintre cele mai prețuite bunuri ale noastre și, prin urmare, trebuie să avem mai multă grijă de ele. Gelul dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool, chiar dacă nu va deteriora aurul sau argintul, va estompa strălucirea pietrelor prețioase.
Odată cu pandemia, majoritatea dintre noi folosesc produse antibacteriene pentru curățarea mâinilor. Pentru a scăpa de stratul subțire de reziduu, care se depune pe bijuterii, le vom înmuia în apă caldă cu săpun, le vom curăța cu o perie de dinți moale, apoi le vom clăti cu apă rece și le vom șterge cu un prosop curat și uscat.
Specialiștii recomandă să dăm deoparte bijuteriile atunci când folosim produse dezinfectante pe bază de clor, pentru a nu le distruge. Păstrează bijuteriile în recipiente sigilate, separate unele de celelalte pentru a nu se încurca sau zgâria.
Diamantele pot fi curățate cu un amestec din amoniac și apă pentru a le conferi strălucire. Poți curăța perlele cu o cârpă moale pentru că sunt mult mai fragile. Ceasurile de mână ar trebui șterge cu un material moale și umezit în apă călduță simplă, fără detergent. Nu același lucru se poate spune și despre ceasurile de lux, care ar trebui duse la un profesionist.
Cât de des este necesar să-ți cureți bijuteriile
- aur: 1 dată pe săptămână
- argint: 1 dată pe săptămână
- platină: 1 dată la 2-3 săptămâni, plus 1 curățare profesională la fiecare 6 luni
- diamante: 1 dată la 2-3 săptămâni, plus 1 curățare profesională la fiecare 6 luni
- pietre semiprețioase: 1 dată pe săptămână
- bijuterii pentru costume: 1 dată la 2-3 luni
- perle: după fiecare purtare