Când și unde se va deschide prima plajă artificială urbană din România. Cât costă să intri
În această săptămână, se va deschide pentru public prima plajă artificială urbană din România, fiind totodată primul proiect de tip Public Access Lagoon (PAL) din Europa.
Dezvoltatorul, care a investit 33 de milioane de euro în această plajă artificială din București, a anunțat că marea deschidere va avea loc miercuri, pe data de 12 iunie.
Această oază urbană verde a fost creată prin transformarea unei foste platforme industriale abandonate, cu o suprafață de 40.000 de metri pătrați, într-o destinație de vacanță unică, ce include o lagună turcoaz de 10.000 de metri pătrați, cu o adâncime medie de doi metri, 11.000 de metri pătrați de plaje cu nisip alb, 1.150 de șezlonguri și umbrele, două restaurante, 280 de locuri de parcare publice și multe alte facilități, transmite economica.net.
Tariful pentru închirierea unui șezlong este de 120 de lei/persoană, de luni până vineri, și de 140 de lei/persoană în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 09:00 – 14:00.
Între orele 09:00 și 19:00, prețul este de 230 de lei/persoană în timpul săptămânii și de 280 de lei/persoană în weekend, conform aceleiași surse.
„Lagoon Park Bucharest este prima plajă urbană artificială dintr-o capitală europeană, oferind o escapadă idilică din dinamica vieții urbane și un model de armonie între tehnologie și natură.
Lagoon Park înseamnă transformarea unei foste platforme industriale abandonate de 40.000 de mp într-o oază urbană verde, ce include olagună turcoaz de 10.000 mp cu o adâncime medie de doi metri, 11.000 mp de plaje cu nisip alb, 1.150 de șezlonguri și umbrele, două restaurante, 280 de locuri de parcare publice,o expoziție auto Lexus și nenumărate alte facilități, de la sporturi nautice până la propriul nostru radio, LagoonRadio”, spune Lucian Azoiței, CEO al Forty Management.
Central District Lagoon City va fi primul proiect din Europa Centrală și de Est care va introduce tehnologia patentată Crystal Lagoons®. Această tehnologie inovatoare permite construirea și menținerea unor lagune artificiale cu apă turcoaz, fără limite de dimensiune, fiind eficientă în ceea ce privește costurile și consumul de energie.