Cel mai mare târg din industria chimică s-a deschis la Frankfurt
ACHEMA 2024, cel mai mare târg comercial din lume, pentru companiile care activează în sectoarele de procesare și de produse chimice, s-a deschis la Centrul Internațional de Expoziții de la Frankfurt.
Multinaționala Schneider Electric, numărul unu mondial în sectorul de automatizare open și software-defined, a prezentat soluțiile sale de ultimă oră, care, împreună cu digitalizarea, pot stimula atât creșterea, cât și sustenabilitatea, pentru piețele chimice consacrate, și cele emergente, cum ar fi reciclarea plasticului și utilizarea hidrogenului verde.
„Companiile care adoptă digitalizarea au înregistrat o reducere medie cu 30 la sută a timpului de nefuncționare neplanificat, o creștere cu 20 la sută a eficienței globale a echipamentelor (OEE) și reducere cu 15 la sută a consumului de energie”, a declarat Jessica Bethune, VP Industrial and Process Automation, Schneider Electric Regiunea DACH.
„La Schneider Electric, digitalul cuprinde automatizarea, software-ul și tehnologiile avansate precum AI și, împreună cu AVEVA, valorificăm datele pentru a permite luarea deciziilor inteligente care optimizează performanța și construiesc un ecosistem de conectivitate”, a completat aceasta.
Aliniat cu viziunea ACHEMA de a inspira conexiuni sustenabile, Institutul de Cercetare pentru Sustenabilitate Schneider Electric a prezentat un studiu revoluționar privind producția de amoniac electronic.
„Optimizing Renewable Energy Integration and Grid Costs for Electrified Ammonia Production” evidențiază strategii inovatoare de integrare a noilor sisteme energetice pentru producția
de amoniac electronic, minimizând costurile de capital și cheltuielile de operare ale producției.
Această lucrare oferă informații despre producția de e-amoniac la prețuri competitive prin combinarea energiei regenerabile, stocarea hidrogenului, stocarea energiei și operațiunile avansate de proces.
Studiul detaliază, de asemenea, modul în care costurile și prezența carbonului în rețelele electrice
influențează configurația și funcționarea unei centrale de e-amoniac pentru a reduce costurile.
Fiind mari consumatoare de energie, industriile de procesare și chimică resimt o mare presiune pentru a reduce consumul de energie, cheltuielile de capital și cheltuielile de exploatare, accelerând în același timp obiectivele de sustenabilitate.
Având în vedere acest lucru, Schnieder Electric a reunit managementul energiei electrice și
automatizarea proceselor prin intermediul soluției sale EcoStruxure Power and Process.
Acționând ca un catalizator pentru reziliența operațională și sustenabilitate îmbunătățită de-a lungul ciclului de viață al unei unități de producție, această abordare digitalizată integrată – energie plus automatizare – conduce la reduceri de CAPEX și la un plus de eficiență OPEX, inclusiv îmbunătățirea utilizării energiei electrice cu până la 10%, fapt care duce la reducerea amprentei de carbon între 7 și 12 la sută.
În centrul EcoStruxure Power and Process Control System se află controlerul electrodinamic
EcoStruxure, primul controler care facilitează integrarea sistemelor de alimentare și a dispozitivelor electronice inteligente în sistemul de control distribuit.
Controllerul permite operatorilor de procese să acceseze și să controleze sarcinile majore de joasă tensiune și medie tensiune pentru o eficiență operațională și timp de funcționare îmbunătățite.
Continuându-și concentrarea asupra transformării industriei, AVEVA prezintă Indicele de inteligență industrială la ACHEMA. Acest raport, primul de acest fel, folosește informații de la 500 de directori la nivel mondial, oferind participanților date importante și acționabile despre digitalizarea în industria chimică. Indexul evidențiază preocupările de top ale liderilor digitali, explorând totul, de la viteza de adoptare a inteligenței artificiale până la modul în care digitalizarea este utilizată pentru a aborda provocările critice de sustenabilitate.
Scopul Schneider Electric este de a genera Impact, permițând oamenilor și organizațiilor să valorifice la maximum energia și resursele, creând o punte între progres și sustenabilitate. Noi numim asta Life Is On.
Misiunea noastră este să fim partenerul de încredere în Sustenabilitate și Eficiență. Suntem un lider global în tehnologie industrială, care aduce experiență de vârf la nivel mondial în electrificare, automatizare și digitalizarea industriilor inteligente, infrastructură fiabilă, centre de date pregătite pentru viitor, clădiri inteligente și case intuitive.
Susținuți de expertiza noastră solidă, oferim soluții IoT în domeniul industrial, bazate pe AI, cu produse conectate, automatizare, software și servicii, furnizând digital-twins pentru a permite o creștere profitabilă pentru clienții noștri.
Schnaider Electric este o companie cu o echipă de perste 150.000 de oameni, care lucrează cu peste un milion de parteneri care operează în peste 100 de țări.