Tăiței retrași de la vânzare din cauza riscului de „otrăvire acută”

Publicat: 12 iun. 2024, 21:50, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
Tăiței retrași de la vânzare din cauza riscului de „otrăvire acută”
Sursa foto: bucataras.ro

Trei sortimente de tăiței sud-coreeni, disponibile și în magazinele din România, au fost retrase de la vânzare în Danemarca din cauza riscului de „otrăvire acută”, conform The Guardian.

Administrația daneză de Medicină Veterinară și Alimentară a constatat că trei sortimente de tăiței produse de Samyang Foods conțin niveluri periculoase de capsaicină, un compus prezent în ardeiul iute.

Sortimentele retrase sunt Samyang – Buldak 3x Spicy & Hot Chicken, 2x Spicy & Hot Chicken și Hot Chicken Stew.

Autoritatea daneză a declarat că nivelul de capsaicină dintr-un singur pachet de tăiței era „atât de ridicat încât prezintă un risc de otrăvire acută pentru consumatori”.

„Dacă aveți produsele, ar trebui să le aruncați sau să le returnați la magazinul de unde au fost cumpărate”, se arată într-un comunicat al autorității din Danemarca.

Produsele Samyang sunt extrem de populare, iar profitul operațional al companiei a depășit anul trecut 110 milioane de dolari.

Samyang Foods a anunțat că aceasta este prima retragere a produselor sale din cauza faptului că sunt considerate mult prea picante și a subliniat că va depune eforturi pentru a înțelege mai bine reglementările locale ale piețelor de export.

„În prezent, produsele sunt exportate în întreaga lume, dar aceasta este prima dată când au fost rechemate din acest motiv”, a transmis un purtător de cuvânt al Samyang Foods.