Ministrul Muncii, despre măsurile României privind creşterea nivelului de trai: „locuri de muncă decente, mai bine plătite”
Ministrul Muncii face un anunț important pentru toți românii. Simona Bucur-Oprescu transmite că România ia măsuri pentru creșterea nivelului de trai, pentru o viață mai bună a oamenilor de la noi din țară. Printre obiective se numără și asigurarea unor locuri de muncă decente, mai bine plătite, precum şi o societate incluzivă.
Ministrul Muncii, despre o viață mai bună pentru români
România ia măsuri active pentru a asigura locuri de muncă decente, mai numeroase și mai bine plătite, și pentru a construi o societate incluzivă, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.
Aceasta a făcut aceste afirmații în cadrul unui comunicat de presă transmis AGERPRES, după ce a participat la Forumul Inaugural al Coaliției Globale pentru Justiție Socială, desfășurat în marja celei de-a 112-a Conferințe Internaționale a Muncii la Geneva, Elveția.
Ministrul a subliniat că România a aderat la Coaliția Globală pentru Justiție Socială pentru că împărtășește și susține valorile promovate de aceasta, precum tratamentul egal și corect, respectarea drepturilor omului și a drepturilor în domeniul muncii.
„România a aderat la Coaliţia Globală pentru Justiţie Socială în principal datorită faptului că împărtăşeşte şi susţine valorile pe care aceasta le promovează. Şi noi credem şi acţionăm pentru tratament egal şi corect, respectarea drepturilor omului şi drepturilor în lumea muncii. Creşterea economică trebuie să să se regăsească în creşterea nivelului de trai al fiecărui cetăţean.
România ia măsuri active în domeniul ocupării pentru a avea locuri de muncă decente, locuri de muncă mai multe şi mai bine platite, precum şi o societate incluzivă. Alte obiective majore vizează dezvoltarea sectorului de economie socială, protecţia socială, intensificarea dialogului social şi creşterea nivelului de acoperire a negocierii colective. Construim un viitor cu dreptate socială pentru toţi!”, a declarat ministrul Muncii, în comunicat.
Oprescu a afirmat că dezvoltarea economică trebuie să se reflecte în nivelul de trai al fiecărui cetățean și că România acționează pentru a crea locuri de muncă decente și bine plătite. Printre obiectivele majore se numără dezvoltarea sectorului economiei sociale, protecția socială, intensificarea dialogului social și creșterea nivelului de acoperire a negocierilor colective.
La forum au fost prezenți Antonio Guterres, secretarul general al ONU, și Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă și Drepturi Sociale. România este unul dintre cele 14 state membre ale UE care participă la această Coaliție.
În cadrul comunicatului, ministrul a subliniat că România a făcut pași importanți pentru a îmbunătăți condițiile de muncă, de trai și de protecție socială. Măsurile adoptate de guvernul condus de Marcel Ciolacu au avut efecte notabile asupra economiei naționale.
Conform datelor oficiale, România și Brazilia sunt singurele două țări care au înregistrat o îmbunătățire a ratingului de țară în acest an, în contrast cu alte 13 state care au văzut o deteriorare a acestui indicator.
„Ţara noastră a făcut deja paşi importanţi pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă, de trai şi de protecţie socială, măsurile luate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu având efecte notabile în economia naţională.
Conform datelor oficiale, doar două state – România şi Brazilia – au înregistrat în acest an o îmbunătăţire a rating-ului de ţară. Performanţa României este cu atât mai importantă cu cât 13 state din lume s-au confruntat în acest an cu o înrăutăţire a rating-ului de ţară”, se mai spune în comunicat.
În prezent, Coaliția Globală pentru Justiție Socială include 71 de guverne, dintre care 14 sunt membre ale UE, 82 de sindicate, inclusiv din România, și 32 de patronate.