Rareș Hopincă câștigă în Sectorul 2 cu o diferență de 300 de voturi

Publicat: 14 iun. 2024, 10:31, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Rareș Hopincă câștigă în Sectorul 2 cu o diferență de 300 de voturi
Inquam Photos / George Călin

După finalizarea numărătorii voturilor în Sectorul 2 al Bucureștiului pentru alegerile locale, rezultatele  indică că Rareș Hopincă a câștigat cu o diferență de aproximativ 300 de voturi față de principalul său contracandidat, Radu Mihaiu.

Hopincă: Sunt câştigătorul alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 2

Vestea vine în contextul în care Radu Mihaiu susține că a făcut o plângere penală împotriva reprezentantului PSD de la Biroul Electoral al Sectorului 2 și acuză mai multe fraude, ba chiar și dispariția unor buletine de vot de acolo. De cealaltă parte, Rareș Hopincă susține că  demersul USR nu este fundamentat legal și acuză că ar fi vorba doar de un demers de imagine. Totodată, Rareș Hopincă exclude posibilitatea fraudării acestor alegeri.

”Tocmai s-a finalizat numărarea de către Biroul Electoral de Sector, s-a validat şi ultimul proces verbal care mai era de validat, s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea mea, ceea ce arată că sunt câştigătorul alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 2”, a spus acesta la Sâmbăta de Sus din judeţul Braşov.

Hopincă a precizat că ”este o întreagă epopee, pentru că nu a găsit nimeni acea cerere de renumărare, despre care vorbeste domnul Mihaiu”

”S-a vorbit foarte mult în mass-media despre acea cerere de renumărare dar cererile nu au fost găsite la Biroul Electoral de sector sau la Biroul Electoral Municipal. Din punctul meu de vedere, toată această discuţie despre anumite nereguli este un pretext pentru a justifica faptul că s-au pierdut alegerile de către USR şi este în fapt un refuz de a cunoaşte această înfrângere”, a subliniat acesta.

Rareș Hopincă a subliniat că există proceduri legale de contestare, inclusiv prin depunerea de contestații în instanță, dar este încrezător că rezultatul alegerilor afișat pe site-ul BEC este cel oficial

”Din punctul meu de vedere este imperios necesar să lăsăm în urmă toată febra de campanie şi să începem colaborarea în beneficiul sectorului 2 şi a locuitorilor sectorului. Trebuie să existe o tranziţie de mandat cît mai constructivă, astfel încât sectorul 2 să treacă pe o direcţie a dezvoltării cât de repede posibil”, a mai spus Hopincă.

Cine este Rareș Hopincă?

Originar din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, Rareș Hopincă a absolvit Facultatea de Filozofie și Jurnalism din cadrul Universității „Spiru Haret” din București în 2011. Perioada universitară este și momentul în care a început să cocheteze cu politica, iar în 2009 a decis să devină membru al Partidului Social Democrat.

Până în 2017, Rareș Hopincă a activat în cadrul unor companii private, deținând funcții de management și consultanță. Ulterior, s-a alăturat primăriei Sectorului 5, unde a ocupat, pe rând, funcția de Director General al Primăriei Sectorului 5 din București și, mai apoi, pe cea de Administrator Public al Sectorului 5. Din această poziție, a asigurat implementarea și administrarea proiectelor de dezvoltare a sectorului în perioada 2021–2023.

Profilul lui Rareș Hopincă: De la managementul privat la Prefectul Capitalei

Rareș Hopincă a fost coordonatorul programului de asistență tehnică derulat de Sectorul 5 cu Banca Mondială. El s-a remarcat prin lansarea unui amplu program de regenerare urbană a cartierului Rahova, reabilitarea termică a 100 de blocuri de locuințe, investiții în educație și depunerea de proiecte pentru atragerea de fonduri nerambursabile de peste 800 de milioane de lei.

Totodată, în calitate de administrator public al Sectorului 5, Rareș Hopincă a asigurat implementarea și administrarea proiectelor de dezvoltare a sectorului în perioada 2021–2023.

Cu o experiență de peste 15 ani în managementul instituțiilor publice, Hopincă a fost numit în iulie 2023 în funcția de Prefect al Capitalei. Acesta a înțeles principala nemulțumire a locuitorilor capitalei. Astfel că a semnat, în 2023, Asocierea cu Ministerul Transporturilor, Sectorul 4 și CJ Ilfov, pentru construirea liniei de metrou Gara de Nord – Gara Progresul și a realizat primii pași pentru realizarea liniei de metrou Piața Unirii – Bragadiru (magistrala M7).