Bursa de Valori București: Indicii integral pe roșu, la închiderea de miercuri

Publicat: 19 iun. 2024, 21:26, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Bursa de Valori București: Indicii integral pe roșu, la închiderea de miercuri

Indicii Bursei de Valori București erau în totalitate pe minus, miercuri, la închiderea tranzacțiilor, cu excepția indicelui BET-NG, al companiilor din energie, care a închis cu o creștere nesemnificativă, de 0,06 la sută.

Principalul indice bursier BET a închis în scădere, la 0,42 la sută.

Rulajul pe acțiuni a fost de 113.759.575 lei (22.860272 euro), fiind tranzacționate 9.144 de acțiuni acțiuni, la un volum de piață de 80.886.591 de cereri și oferte.

Rulajul total pe acțiuni, obligațiuni, drepturi de tragere, fonduri inchise, EFT, certificate si warrants a fost de 117.986.838 lei (23.709.751 euro)

Indicele BET Plus, care arată evoluția celor mai lichide 43 de acțiuni cotate la BVB, era în scadere, 0,43 la sută.

Indicele Blue-Chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de tituri, a închis tot în minus, cu 0,46 la sută, iar reperul randament al fondurilor de investițiii BET-BK scăzuse cu crescuse cu 0,54 la sută.

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că filiala One United Tower a contractat o finanţare bancară de 47 milioane euro, de la Banca Transilvania, care va fi utilizată pentru rambursarea în integralitate a unui creditului contractat de investitorul imobiliar, în 2021, de la Black Sea Trade and Development Bank.

Banii au fost folosiţi pentru dezvoltarea clădirii sustenabile de birouri One Tower, parte a One Floreasca City.

Totodată, această nouă finanţare asigură rambursarea parţială a creditelor existente de la acţionari şi a altor costuri aferente, arată informarea bursieră.

One United Properties este condusă de Victor Căpitanu, acţionari, co-directori executivi şi membri executivi ai Consiliului de Administraţie.

„Suntem încântaţi să anunţăm accesarea unei finanţări de la Banca Transilvania, care ne va permite să rambursăm un credit existent pentru dezvoltarea clădirii de birouri One Tower şi, totodată, să reducem dobânda cu 1 la sută, această măsură reflectând angajamentul nostru de a optimiza performanţa financiară. Interesul pentru oferta noastră de birouri este extrem de ridicat, iar clădirea One Tower este complet închiriată, demonstrând calitatea spaţiilor noastre. Cu o valoare brută de dezvoltare de 120 milioane de euro, această proprietate reprezintă un reper important în portofoliul nostru. De asemenea, ne angajăm să răspundem cererii crescânde de spaţii office sustenabile prin dezvoltarea noilor birouri la etajul 1 al One Gallery, imobil aflat în prezent în proces de restaurare”, arată comunicatul remis BVB.

Parte a dezvoltării multifuncţionale One Floreasca City, clădirea One Tower este prima clădire de birouri din România care a obţinut certificarea LEED v4 Platinum Building Design and Construction, cel mai înalt nivel oferit de această certificare.

LEED este cel mai utilizat sistem de evaluare a clădirilor verzi din lume şi un simbol internaţional al excelenţei. este completată de certificarea WELL Health-Safety, care confirmă că sănătatea şi siguranţa chiriaşilor sunt pe primul loc, adoptând politici operaţionale şi implementând protocoale riguroase de întreţinere.

În europa, în ziua precedentă, bursele europene au închis în creştere, după un început mixt al săptămânii, indicele Stoxx 600 urcând cu 0,66 la sută, majoritatea sectoarelor şi toate bursele majore fiind tranzacţionate în sens pozitiv, relatează CNBC.

Acţiunile din construcţii au condus câştigurile, cu o creştere cu 1,3 la sută, în timp ce companiile producătoare de bunuri de uz casnic au scăzut cu 0,5 la sută.

Indicele german DAX a urcat cu 0,31 la sută, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,76 la sută, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,6 la sută. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 1,24 la sută, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 0,99 la sută.