Ședința de coaliție: nu s-a ajuns la un consens în privința alegerilor prezidențiale

Publicat: 19 iun. 2024, 22:56, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Ședința de coaliție: nu s-a ajuns la un consens în privința alegerilor prezidențiale
Foto: puterea.ro

Ședința de coaliție: PSD și PNL nu au reușit să ajungă la un consens în această seară privind data alegerilor prezidențiale, conform unor surse din coaliție. Divergențele dintre cele două partide au devenit evidente când PNL a propus mutarea alegerilor prezidențiale în noiembrie, în ciuda faptului că, în luna martie, fusese de acord ca alegerile să fie organizate în septembrie.

Ședința de coaliție va fi reluată

Social democrații și-au exprimat nemulțumirea față de schimbarea de poziție a liberalilor, acuzându-i că nu își respectă propriile decizii anterioare.

PNL argumentează că noiembrie ar fi o dată mai potrivită pentru alegerile prezidențiale, fără a detalia motivele acestei schimbări de opinie. În contrast, PSD insistă că alegerile ar trebui să aibă loc în septembrie, conform înțelegerii inițiale.

Sursele din coaliție menționează că discuțiile vor continua în speranța de a găsi un compromis acceptabil pentru ambele părți.

Conform aceleiași surse, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, în cazul în care miniștrii PNL vor crea blocaje în procesul de emitere a avizelor necesare pentru Hotărârile de Guvern, situația va fi supusă unei analize atente. Ciolacu a subliniat că astfel  de situații ar fi considerate serioase și ar necesita o examinare detaliată pentru a determina cauzele și soluțiile adecvate.