Accor Group anunță investiții uriașe în turismul românesc

Publicat: 20 iun. 2024, 10:19, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ECONOMIE , ? cititori
Accor Group anunță investiții uriașe în turismul românesc
Foto: cbnews.fr

Patrick Mendes, CEO Accor Group pe Europa și Africa de Nord, a anunțat faptul că gigantul din industria hotelieră are planuri de extindere serioasă în țara noastră. Mendes a explicat că planul Accor este să ajungă la 80 de proprietăți în următorii trei până la cinci ani.

„România are un potențial foarte mare pentru grupul Accor. Planul este să ajungem la 50 de proprietăți în România în următorii 3-5 ani și, de ce nu, chiar și la 80. Vrem să aducem și noi branduri. Anul acesta și anul viitor vom aduce pe piața din România brandurile Handwritten și Tribe”, a arătat Patrick Mendes.

Grupul Accor a început deja extinderea sa din România. Recent a fost deschis un nou hotel pe litoral, Ibis Venus Style. Un nou hotel va fi inaugurat și în Poiana Brașov.

„E posibil să vedem și alte deschideri până la finalul anului, ca rezultat al negocierilor avansate cu diverși proprietari și investitori din România”, mai spune Patrick Mendes.

„În următorii 5 ani, România va ajunge la același nivel cu Polonia, unde avem deja 80 de hoteluri în operare, iar planul este să mai deschidem încă 10. Și în România am putea să ajungem la 80 de hoteluri în următorii 5 ani”, precizează Mendes.

România este a doua țară din Europa de Est, ca număr de camere deținute și venituri, pentru grupul Accor, după Polonia.

Accor este deținătorul hotelurilor din rețeaua Ibis, renumite ca fiind un compromis între low-budget și serviciile de calitate, în întreaga Europă.

O altă rețea a Grupului Accor este Mercure.

Ambele rețele sunt deja prezente în mai multe orașe din România, de mai mulți ani.

Deasemenea, Accor Group este și unul dintre cei mai cunoscuți emitenți de tichete de masă din întreaga Europă.

Grupul își desfășoară activitatea în România de mai bine de 25 de ani.