Tupeu maxim! Oficialii ruși au lăudat URSS și au criticat Occidentul chiar de la București

Publicat: 22 iun. 2024, 09:57, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Tupeu maxim! Oficialii ruși au lăudat URSS și au criticat Occidentul chiar de la București

Oficiali ruși au afirmat, la București, în fața Monumentului ostașilor Armatei Sovietice, că Statele Unite și Europa de Vest urmăresc distrugerea Rusiei.

Ambasadorul Rusiei în România, Vladimir Lipaev, a subliniat că „victoria împotriva fascismului a fost posibilă doar datorită solidarității popoarelor Uniunii Sovietice, care au dat dovadă de o rezistență și un eroism fără precedent”, adăugând că „puterile occidentale au încercat întotdeauna și continuă să încerce să divizeze această solidaritate, considerând-o o amenințare la adresa dominanței lor globale”, conform unui comunicat de presă al ambasadei postat pe Facebook.

„Uniunea Sovietică a avut un rol crucial în înfrângerea Germaniei naziste, indiferent de tentativa unora de a contesta acest lucru și de a atribui merite altora. Obiectivul politicii actuale a Statelor Unite și Europei de Vest este să elimine Rusia din istorie și să o transforme într-o sursă de materii prime. Același obiectiv este vizat și în cazul altor state, acum independente, care au făcut parte din Uniunea Sovietică. Acest lucru este evident în special în cazul Ucrainei, unde Occidentul încearcă să o transforme într-o colonie proprie, ostilă Rusiei, folosind regimul marionetă de la Kiev, care a trădat interesele propriului popor și idealurile pentru care au luptat și au murit ucraineni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, se mai menționează în comunicatul ambasadei ruse. „Este datoria noastră”, a subliniat ambasadorul rus în România, „să păstrăm memoria actelor eroice ale celor care și-au sacrificat viața pentru generațiile actuale, să combatem renașterea nazismului, care reapare astăzi nu doar în Ucraina, ci și în alte țări europene, unde susținătorii lui Hitler și complicii săi sunt venerați, li se ridică monumente, se organizează marșuri și demonstrații”.