Autoritățile din Capri au interzis accesul turiștilor pe insulă

Publicat: 22 iun. 2024, 18:05, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Internațional , ? cititori
Autoritățile din Capri au interzis accesul turiștilor pe insulă
Foto: Alpha Coders

După o avarie la o conductă de apă, apa potabilă de pe continent nu mai ajunge pe insula italiană Capri. Acest lucru are acum consecințe pentru turiști – nu mai au voie să intre pe insulă. Nu există în prezent nicio posibilitate pentru turiști să coboare pe insula mediteraneană Capri. Administrația locală a impus o interdicție de intrare după ce alimentarea cu apă s-a prăbușit.

Insula Capri este alimentată cu apă potabilă printr-o conductă care vine de pe continent. Joi, însă, a avut loc o avarie. În această situație de urgență, Capri nu are rezerve de apă care să poată satisface nevoile rezidenților și ale turiștilor, potrivit decretului primarului Paolo Falco. Prin urmare, doar rezidenții au voie să coboare pe insulă, deocamdată.

Aprovizionarea se face, deocamdată, doar de la instalațiile locale de stocare a apei. Dar aceste facilități de depozitare sunt limitate. Fără o aprovizionare  de pe continent, rezerva de apă se va epuiza în curând. Consumul necesar pentru mii de turiști ar putea agrava situația de urgență, potrivit unui comunicat al primarului insulei.

În unele zone din vestul insulei deja nu mai este apă După anunțarea acestei hotărâri, la ghișeele de bilete s-au format cozi lungi. Vânzarea biletelor de feribot a fost oprită. Navele care erau deja în drum spre Capri au trebuit să se întoarcă înapoi.

Avaria a avut loc, joi, la conducta principală de apă din municipiul Castellammare di Stabia, din regiunea Campania, din sudul Italiei. Pe lângă Capri, conducta alimentează și peninsula Sorrento. Lucrările de reparație au fost finalizate conform planului, dar problemele tehnice au apărut din nou ulterior, a declarat furnizorul de apă Gori. Nu se poate spune pentru cât timp va rămâne întreruptă alimentarea cu apă. Se lucrează la o soluție, care până acum nu a fost găsită.

Autoritățile se bazează pe rezervoarele de apă până când se fac reparații pentru a asigura aprovizionarea de bază.

În această perioadă, Insula Capri este vizitată de sute de mii de turiști. Deja de la începutul anului, mai mulți localnici au cerut limitarea numărului de turiști pe insulă. În optica lor, aceștia le perturbă viața și activitatea cotidiană, căci dezvoltarea urbanistică nu permite cazarea unui număr atât de mare de persoane. De asemenea, afluxul mare de vizitatori a provocat o creștere generală a prețurilor, care le face localnicilor viața din ce în ce mai grea.