România se califică în optimi la Euro 2024: Se așteptă un meci cu Slovenia sau Olanda

Publicat: 26 iun. 2024, 21:25, de Vlad Stefan Orjan, în SPORT , ? cititori
România se califică în optimi la Euro 2024: Se așteptă un meci cu Slovenia sau Olanda

România a asigurat locul în optimile de finală ale Campionatului European din 2024, încheind pe primul loc în grupa sa, după un meci tensionat cu Slovacia, încheiat cu scorul de 1-1. Echipa națională a lui Edi Iordănescu a avut nevoie de un gol marcat de Răzvan Marin pentru a răspunde deschiderii de scor a slovacilor și a obținut egalarea după un penalty scos de Ianis Hagi.

Această performanță marchează a doua calificare a României în faza eliminatorie a unui Campionat European și ridică semne de întrebare asupra posibilelor adversare în optimi. În funcție de rezultatele din alte grupe, „tricolorii” vor întâlni în optimi fie Slovenia, fie Olanda.

Slovenia pare a fi adversarul potrivit pentru România dacă Ungaria, aflată pe locul 3 în grupa A cu un golaveraj de 2-5, nu reușește să păstreze locul în favoarea altor echipe din Grupa F. În schimb, o eventuală schimbare în clasament ar putea duce la o confruntare între România și Olanda în faza următoare.

România trebuie să urmărească cu atenție rezultatele din celelalte meciuri pentru a stabili exact cine va fi adversarul său în drumul spre sferturile de finală ale Euro 2024.