„Elveția României”: O destinație de basm la 406 km de București, necunoscută multor turiști

Publicat: 07 iul. 2024, 07:13, de Cristina Cohuț, în LIFESTYLE , ? cititori
„Elveția României”: O destinație de basm la 406 km de București, necunoscută multor turiști
Sursa foto: cancan.ro

Supranumit „Elveția României”, acest loc de basm este o adevărată comoară naturală, puțin cunoscută de turiști, situată la doar 406 kilometri de Capitala țării. Acesta este sanctuarul naturii despre care puțini știu.

Dacă doriți să scăpați de aglomerația orașului și să vă bucurați de liniște și natură, acesta este locul ideal pentru a vă reîncărca bateriile. „Elveția României” oferă o locație feerică, perfectă pentru relaxare.

Este vorba despre localitatea Rimetea, din județul Alba, situată la 281 de kilometri de Timișoara, la 59 de kilometri de Cluj și la 406 kilometri de București.

Această destinație de poveste se află la poalele Munților Trăscău și sub pitoreasca Piatră a Secuiului. Priveliștea din Rimetea, aproape izbitor de asemănătoare cu cea din Elveția, îți taie răsuflarea încă de la primul pas în acest sat.

Rimetea, locul din România unde soarele răsare de două ori într-o zi

De îndată ce pășești în sat, priveliștea irezistibilă muntelui din zare te va captiva instant. Peisajul spectaculos te va lăsa fără cuvinte și îți va crea impresia că ai pășit într-un colț de rai, departe de Pământ. Imaginile de basm sunt completate de căsuțele tradiționale, vopsite în alb și verde, păstrându-și autenticitatea de acum o sută de ani.

Cea mai veche casă, de peste 200 de ani, funcționează ca muzeu și este deschisă pentru turiști. De asemenea, satul este renumit pentru mâncarea sa delicioasă, în special pentru langoșii cu smântână și usturoi, considerați unii dintre cei mai buni din România, conform calatorinbascheti.ro.

Localitatea și-a păstrat spiritul autentic, cu ulițele tipice de la țară și cu faimoasele cârciumi. Dacă alegi să savurezi o bere lângă borna kilometrică, este posibil să te întâlnești cu o vacă sau două, care trec agale pe lângă tine. Deși nu este un loc foarte cunoscut printre români, actorul britanic Jeremy Irons a trecut prin zonă într-un tur cu motocicleta.

Rimetea este singurul sat din țară care a primit premiul Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural. Acest premiu a fost acordat în 1999, după ce localnicii au restaurat 138 de case tradiționale secuiești.

În plus, se spune că în Rimetea soarele răsare de două ori într-o zi, un fenomen care este sărbătorit prin festivalul „Double Rise”, desfășurat între 3 și 6 iulie. Acest fenomen unic atrage turiști din toate colțurile lumii.