Nicușor Dan a pus ochii pe salariul Cristinei Neagu

Publicat: 06 iul. 2024, 19:36, de Vlad Stefan Orjan, în SPORT , ? cititori
Nicușor Dan a pus ochii pe salariul Cristinei Neagu

Primarul general Nicușor Dan a declarat că este de acord ca Primăria să continue să susțină financiar echipa de handbal CSM București, însă decizia finală va aparține Consiliului General. În prezent, PSD și PNL formează o majoritate ostilă în Consiliu față de actualul primar, dar din luna octombrie se va forma o nouă majoritate bazată pe rezultatul alegerilor locale din 9 iunie.

„Este important ca această echipă să fie în competiții internaționale, pentru că este un brand al Bucureștiului”, a subliniat primarul general. Nicușor Dan a respins criticile legate de salariul Cristinei Neagu, cea mai bine plătită handbalistă din echipa CSM București, care câștigă 20.000 de euro net lunar, potrivit unor surse din Primărie. „Sunt jucătoare care au plecat de la noi la alte echipe din campionatul național luând salarii mai mari decât puteam noi să le dăm”, a declarat el la Prima TV.

Întrebat dacă Primăria va continua să finanțeze echipa de handbal, Nicușor Dan a răspuns afirmativ: „E o decizie pe care o vom lua împreună cu Consiliul General, opțiunea mea este da. Din păcate, presa spune că noi plătim salariile cele mai mari. Realitatea este că am fost pe locul 7 ca buget dintre echipele care au fost în Liga Campionilor.”

Primarul a explicat că echipa a ratat Final Four-ul Ligii Campionilor din cauza bugetului mai mic în comparație cu alte echipe: „Echipa a ratat Final Four-ul pentru că noi am avut bugetul cu numărul 7. Este cumva logic. Tot timpul ne propunem să fim în primele patru, dar avem bugetul cu numărul 7. Și am fost tot timpul în primele 8. Obiectivul a fost primele patru. Nu am atins acest obiectiv, dar el era ușor nerealist, din moment ce aveam bugetul 7.”

Cristina Neagu, multiplă campioană națională și câștigătoare a Ligii Campionilor, a fost criticată în presa sportivă pentru salariul său ridicat, însă Nicușor Dan a clarificat: „Nu. Sunt jucătoare care au plecat de la noi la alte echipe din campionatul național luând salarii mai mari decât puteam noi să le dăm. Nu e relevant cât are o jucătoare, relevant este bugetul total al echipei.”

Echipa de handbal CSM București are un buget anual de 3,6 milioane de euro, din care 2,8 milioane provin din fonduri publice, iar restul de 800.000 de euro din surse private. În sezonul recent încheiat, CSM București a ratat calificarea la turneul Final Four al Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă de echipa franceză Metz.