Repetarea alegerilor pentru funcția de primar la Costinești: Un nou scrutin și o competiție strânsă între candidați

Publicat: 07 iul. 2024, 07:34, de Andrei Ceausescu, în ALEGERI , ? cititori
Repetarea alegerilor pentru funcția de primar la Costinești: Un nou scrutin și o competiție strânsă între candidați

Un nou scrutin pentru alegerea primarului va avea loc duminică la Costinești, județul Constanța, conform deciziei Autorității Electorale Permanente (AEP). Secțiile de votare au fost deschise la ora 07:00 și se vor închide la ora 22:00, cu posibilitatea de prelungire până la ora 23:59 pentru cei deja prezenți la momentul închiderii.

AEP a anunțat că datele referitoare la prezența la vot vor fi disponibile în timp real pe pagina web a instituției. Rezultatele vor fi afișate imediat după ce vor fi întocmite procesele-verbale de către birourile electorale.

După închiderea secțiilor de votare, se va efectua numărătoarea voturilor și centralizarea rezultatelor, responsabilitatea aparținând birourilor electorale. Decizia de a anula alegerile anterioare și de a programa un nou scrutin pe 7 iulie a fost luată de Biroul Electoral Central în urma constatării unor nereguli.

În urma recunoașterii unui vot în plus pentru candidatul PNL Gheorghe Mechenici în fața primarului PSD Dumitru Jeanu, au fost semnalate mai multe probleme, printre care buletine nule considerate valabile și votul a doi cetățeni străini. Rezultatele inițiale au indicat o diferență de un singur vot între cei doi candidați, însă după renumărarea buletinelor situația s-a schimbat. Disputa a dus la mai multe contestații și cereri de anulare a alegerilor.

În final, rezultatele au arătat că există o situație de egalitate între cei doi candidați, iar procesul electoral continuă sub atenta supraveghere a autorităților competente.