Român cu domiciliul în SUA, cercetat în cazul copilului de 3 ani găsit drogat! Individul avea planuri și cu Neversea

Publicat: 07 iul. 2024, 08:17, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Român cu domiciliul în SUA, cercetat în cazul copilului de 3 ani găsit drogat! Individul avea planuri și cu Neversea

Un individ de cetățenie română, stabilit în SUA, este investigat pentru implicarea sa în traficul de droguri în legătură cu cazul unei fetițe de 3 ani care a fost adusă la spital în Constanța cu substanțe interzise în organism.

Persoana respectivă a distribuit jeleuri conținând THC (Tetrahidrocannabinol) la deschiderea unui salon cosmetic, iar copilul a consumat din acestea. Autoritățile au descoperit mai multe droguri la domiciliul individului, care urmau să fie distribuite la Neversea.

La data de 6 iulie curent, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.-S.T. Constanța, au investigat activitatea infracțională a unei persoane suspectate de trafic de droguri de risc. Prin urmare, în aceeași zi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, Biroului de Combatere a Traficului de Droguri Constanța au dispus reținerea individului (cetățean român cu domiciliul în SUA) pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, conform informațiilor transmise de către IGPR într-un comunicat emis duminică.

Sursa menționată a precizat că în perioada 29 iunie – 6 iulie 2024, individul ar fi deținut și distribuit droguri de risc sub forma unor jeleuri ce conțineau THC (Tetrahidrocannabinol). Conform aceleiași surse, la data de 29 iunie 2024, în cadrul unui eveniment privat organizat după inaugurarea unui salon cosmetic și la care au participat atât adulți, cât și copii, suspectul ar fi deținut substanța interzisă sub forma unui jeleu, pe care o fetiță în vârstă de 3 ani l-ar fi consumat, necesitând ulterior internare și investigații medicale complexe din cauza ingerării produsului ce conținea THC.

Pe durata investigației, au fost confiscate alte produse similare ce conțineau drogul de risc.

În urma percheziției efectuate la locuința individului investigat, au fost găsite și ridicate cantități de cannabis, precum și alte elemente de probă. De asemenea, din anchetă s-a constatat că drogurile de risc urmau să fie vândute în cadrul unui festival de muzică desfășurat în municipiul Constanța, conform informațiilor furnizate de către Poliție.

Se va face o propunere de arestare preventivă a individului pentru o perioadă de 30 de zile, care urmează să fie înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța.