Scandal nou cu primarul Rogoveanu din Gogoșu: Banii cheltuiți pentru un festival sunt presupuși a fi folosiți ca șpagă mascată

Publicat: 07 iul. 2024, 09:19, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Scandal nou cu primarul Rogoveanu din Gogoșu: Banii cheltuiți pentru un festival sunt presupuși a fi folosiți ca șpagă mascată

După ce a investit fonduri publice în achiziția a sute de telefoane de lux, primarul celebru Jean Rogoveanu din comuna Gogoșu surprinde din nou. El a organizat un festival la care a adus artiști de renume precum Smiley, Alex Velea și alții, pe care i-a recompensat pe măsura prestației lor.

Primarul din comuna Gogoșu, județul Mehedinți, s-a confruntat în alegerile locale cu propria soție. Acum, el se află în mijlocul unui nou scandal. A fost acuzat că risipește banii comunității, angajând o sumă de aproape jumătate de milion de euro în trei zile pentru organizarea unui festival la care a invitat mai mulți artiști.

Localnicii suspicionează că o parte din acești bani cheltuiți pentru festival, aproximativ 100.000 euro, ar putea reveni sub forma unei mită mascate în conturile personale ale primarului. Toate acestea vin după ce zilele trecute primarul a fost subiectul unor percheziții, fiind acuzat de gestionare defectuoasă a fondurilor, alături de viceprimar, contabila primăriei și o angajată a unei companii de telefonie mobilă. Aceștia sunt acuzați că primăria a încheiat 20 de contracte de telefonie mobilă pentru care trebuiau să primească 110 telefoane de ultimă generație, dar acestea nu au ajuns la instituție, fiind vândute pe piață, cu un prejudiciu de aproape 500.000 lei. Toate aceste scandaluri se adaugă la conflictul intens dintre primarul Jean Rogoveanu și soția sa, care au avut altercații inclusiv în timpul campaniei electorale, luptându-se pentru postul de primar.