Senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu, vrea să impună, ilegal, protejații în conducerea ISCTR

Publicat: 07 iul. 2024, 12:23, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu, vrea să impună, ilegal, protejații în conducerea ISCTR

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost avertizat, săptămâna trecută, despre faptul că senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu, face presiuni uriașe asupra conducerii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) pentru care trei apropiați ai acestuia să fie impuși ilegal în posturi cheie ale instituției.

Pe data de 2 iulie 2024, ISCTR a anunțat scoaterea la concurs a funcțiilor de Șef Serviciu – Serviciul Monitorizare și Control în cadrul DMCR – și de Director – Direcția Investiții și Administrativ, după ce anterior, pe 28 iunie 2024, se scosese și funcția de Șef Serviciu Juridic.

Concursuri cu dedicație pentru oamenii senatorului PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu

Toate bune și frumoase, dar un avertizor de integritate l-a atenționat săptămâna trecută pe ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, despre faptul că aceste concursuri de la ISCTR sunt cu dedicație, adică ilegale. Practic, avertizorul de integritate l-a anunțat pe Sorin Grindeanu că cele trei posturi erau deja antamate de către oamenii senatorului PSD Dănuț Cristescu.

Mai mult, senatorul de Teleorman a impus conducerii ISCTR să fie scoase aceste posturi la concurs pe criteriile și condițiile îndeplinite de oamenii acestuia. Astfel, „a fost impusă ilegal condiția de a deține vechime în funcție de conducere de 2 ani pentru postul de Șef Serviciu și de 5 ani pentru postul de Director”, dar „această condiție este complet abuzivă și ilegală deoarece nu este prevăzută în niciun act normativ”.

Toate aceste aranjamente sunt făcute pentru ca cele trei posturi de la ISCTR să fie ocupate de către Dan Voicu, Răzvan-Georgian Dumitrescu și Andrei Nistor, adică de oamenii susținuți și garantați de senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu. Trebuie precizat că Andrei Nistor ocupă funcția de director al Direcției Juridice și Resurse Umane, dar este detașat de la cabinetul senatorului Dănuț Cristescu, Dan Voicu a făcut echipă pe vremea când senatorul de Teleorman ocupa funcția de inspector șef teritorial, iar Răzvan Dumitrașcu este cumnatul lui Cristescu. Rămâne de văzut dacă ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu va face sau nu jocurile senatorului Dănuț Cristescu.