Mihai Chirica, demascat de înregistrările DNA pentru că și-a bătut soția!

Publicat: 07 iul. 2024, 18:47, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Mihai Chirica, demascat de înregistrările DNA pentru că și-a bătut soția!

Primarul Mihai Chirica este acuzat frontal de una dintre fostele sale soții, Ana Maria Fodoreanu, de violență fizică gravă. „M-a bătut, m-a dat cu capul de pereți până mi-a crăpat capul. Am și acum semn, că-s cusută la cap”, a mărturisit Fodoreanu, cea de-a doua soție a primarului Chirica.

Ana Maria Fodoreanu a povestit despre agresiunile la care ar fi fost supusă de Chirica în mai multe rânduri, atât în 2014 cât și recent, în 2024. Într-o interceptare a DNA din 2015, Chirica a folosit un limbaj extrem de jignitor la adresa fostei soții: „proasta dracului”, „vaco”, „proasto”, „dracu’ să te ia”.

Fostul cuplu a avut parte de momente violente frecvente, conform declarațiilor Anei Maria Fodoreanu. Într-o dimineață, Chirica a venit de la club și a spart toate geamurile din casă. „Plecam noaptea cu fetele din casă”, a spus Fodoreanu. Într-un alt episod, aceasta a ajuns la spital după ce a fost găsită de fiica ei într-o baltă de sânge.

În 2022, în cadrul unei emisiuni la Kanal D, Denise Rifai l-a întrebat direct pe Mihai Chirica dacă a lovit vreodată o femeie. Primarul a negat atunci orice act de violență. Cu toate acestea, relatările fostei sale soții și dovezile medicale prezintă o altă realitate.

Mai multe din cadrul înregistrărilor DNA, dar și dezvăluirile fostei neveste a primarului din Iași puteți vedea mai jos:

 

Mihai Chirica este cunoscut publicului pentru imaginea sa de susținător al valorilor familiei și de om devotat comunității. Cu toate acestea, acuzațiile grave de violență domestică aruncă o umbră asupra personalității sale publice și ridică întrebări serioase despre moralitatea sa, conform reporteris.ro.

Acuzațiile de violență domestică sunt un fenomen îngrijorător în România, recunoscute și de Departamentul de Stat al SUA. În pofida legilor existente, aplicarea lor nu este întotdeauna eficientă.

Mihai Chirica, aflat acum la al treilea mandat de primar, se confruntă cu două dosare penale pentru fapte de corupție și candidează din nou pentru funcția de primar. Aceste dezvăluiri recente subliniază necesitatea unei dezbateri publice asupra standardelor morale ale liderilor politici și a importanței responsabilizării acestora în fața acuzațiilor de violență și abuz.

Cazuri similare de violență domestică implicând politicieni au avut loc și în alte țări. În SUA, Eric Greitens, fost guvernator al Missouri, a fost acuzat de fosta sa soție de violență fizică. În Franța, Dominique Strauss-Kahn a fost implicat în scandaluri de violență și acuzații de proxenetism, care au dus la retragerea sa din viața publică.

Aceste exemple internaționale demonstrează că actele de violență ale politicienilor sunt tratate cu seriozitate și au consecințe semnificative, subliniind nevoia de responsabilitate și integritate în viața publică.

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, la al treilea dosar în care este trimis în judecată

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT într-un dosar care vizează emiterea unor autorizații de construire. Edilul ieșean acuză că „unele elemente din lumea justiției se lasă angrenate în jocul politic”.

Procurorii DIICOT au înregistrat vineri la Curtea de Apel Iași dosarul cunoscut de opinia publică sub numele „Veranda”, în care primarul Mihai Chirica și mai mulți angajați ai municipalității sunt acuzați că ar fi emis ilegal mai multe autorizații de construire. Beneficiarul acestora ar fi un cunoscut om de afaceri ieșean.

Acuzațiile procurorilor includ fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, uzurparea funcției, delapidare și spălare de bani. Printre cei trimiși în judecată se numără arhitectul-șef Alexandru Mustiață, șeful Direcției Juridice Cristina Oțeleanu și Raluca Mocanu, fost arhitect șef al municipiului Iași.

Ancheta procurorilor a vizat modul în care una dintre firmele omului de afaceri Costin Zămosteanu s-ar fi sustras de la plata unor taxe și impozite către bugetul de stat, cercetările fiind ulterior extinse la unii angajați ai Primăriei ieșene.

Primarul Mihai Chirica a reacționat vineri după-amiază la informațiile privind trimiterea sa în judecată, afirmând că „odată la patru ani se scot din sertare diferite marote, care se folosesc în scop politic și electoral”. Chirica a subliniat că dosarul a fost adus în atenție chiar a doua zi după lansarea contracandidaților săi, susținând că „este păcat că sunt unele elemente în lumea justiției care se lasă angrenate în jocul politic și electoral”.

„Sunt convins că adevărul va ieși cât mai repede la iveală și cei cu adevărat vinovați vor fi pedepsiți. Între timp, Primăria Municipiului Iași își vede de treabă, eu rămân în continuare în slujba comunității ieșene, avem în lucru zeci de proiecte pe care le așteaptă ieșenii, iar piedicile unor candidați de serviciu nu vor putea să le oprească”, a declarat Mihai Chirica.

Acesta este al treilea dosar în care Mihai Chirica este trimis în judecată, el fiind cercetat pentru diverse fapte de corupție.