Jeanu Dorin Dumitru a câștigat alegerile la Costinești. Concurență strânsă, diferență de doar câteva voturi

Publicat: 08 iul. 2024, 07:03, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Jeanu Dorin Dumitru a câștigat alegerile la Costinești. Concurență strânsă, diferență de doar câteva voturi
Jeanu Dorin Dumitru a câștigat alegerile la Costinești. Concurență strânsă, diferență de doar câteva voturi

S-au finalizat alegerile la Costinești, iar câștigătorul este Jeanu Dorin Dumitru, care va mai sta încă un mandat la conducere. După prima numărătoare a voturilor, acesta a fost favoritul alegătorilor, dar și contracandidatul său a fost ales în număr mare, având în vedere că diferența a fost una foarte mică.

Jeanu Dorin Dumitru, primar Costinești

După finalizarea numărării voturilor din cele două secții de votare din Costinești, Dorin Dumitru Jeanu a fost reconfirmat ca primar pentru un nou mandat în fruntea localității. Victoria sa a fost marcată de o diferență strânsă, obținând 15 voturi în plus față de principalul său contracandidat, Gheorghe Mechenici.

Potrivit unor surse, în ciuda rezultatului inițial, la ora 02:35 s-a decis renumărarea voturilor pentru a asigura acuratețea rezultatului final. Astfel, va avea loc o nouă numărătoare, care să confirme dacă primul proces a fost unul corect.

La secția de votare din Costinești, unde s-au prezentat mai puțini votanți, clasamentul a fost următorul:

  • Dorin Dumitru Jeanu (PSD) a obținut 443 de voturi
  • Gheorghe Mechenici (PNL) a primit 258 de voturi
  • Mugurel Radu Călin (AUR) a obținut 22 de voturi

În această secție, au votat 727 de cetățeni din totalul de 977 înscriși pe listele permanente. La cealaltă secție de votare din Schitu, participarea a fost de 1.398 de votanți din cei 1.900 înscriși pe listele electorale permanente.

Pe parcursul procesului de numărare, înainte de a se ajunge la ultimele 200 de buletine de vot, Gheorghe Mechenici a reușit să recupereze voturile necesare pentru a egala avansul lui Dumitru Jeanu, obținut la Secția nr. 416 din satul Costinești.

În total, la alegerile din 7 iulie 2024, au votat 2.125 de cetățeni din Costinești, ceea ce reprezintă 73,5% din cei înscriși pe listele permanente. Numărătoarea s-a încheiat în jurul orei 3 dimineața și la secția din Schitu, unde Jeanu a câștigat cu o diferență de doar 12 voturi: 1.020 pentru Jeanu și 1.007 pentru Mechenici. Cu toate acestea, voturile urmează să fie renumărate pentru a confirma rezultatul final.