În 24 de ore, 20 de persoane au fost salvate de Salvamont

Publicat: 08 iul. 2024, 11:18, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
În 24 de ore, 20 de persoane au fost salvate de Salvamont
Salvamont dispecerat apeluri telefonice

Salvamont România a anunțat că, în ultimele 24 de ore, a intervenit de urgență pentru salvarea a 20 de persoane aflate în zone montane.

”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional  s-au primit 21 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Salvamont.

Dintre cele 20 de persoane  recuperate și salvate, 8  au fost transportate la spital: 7  au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital, iar o persoană a fost dusă cu elicopterul SMURD la o unitate medicală.

Majoritatea apelurilor au fost pentru salvatorii montani din Mureș, Brașov, Neamț și Gorj.

De asemenea, Salvamont mai transmite că au primit și 29 de apeluri prin care s-au cerut sfaturi și informații referitoare la traseele turistice din zonele montane.

Salvamont recomandă printre altele:

  • Nu uitati să vă informați din timp despre telefoanele utile, salvamontul din zona , Dispeceratul Național Salvamont (0SALVAMONT), etc. Priviți periodic ecranul telefonului mobil pentru a urmări prezența sau absența semnalului și tineți minte locul unde ați avut ultima dată semnal. Economisiți acumulatorul telefonului sau puneți în rucsac un acumulator de rezervă;.
  • Apelați cu încredere echipele salvamont, singurele structuri abilitate legale pentru intervenția în salvarea montană, prin Dispeceratul Național Salvamont, la numărul de telefon 0Salvamont (0725826668), sau prin SNAU 112, specificând următoarele: numele dumneavoastră, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul și locul unde se găsesc persoanele accidentate. Încercați sa protejați accidentatul până la sosirea echipei de salvatori montani.