Metrorex anunță impunerea unor măsuri noi. Va fi suplimentat numărul de trenuri în perioadele de vârf

Publicat: 08 iul. 2024, 11:13, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Metrorex anunță impunerea unor măsuri noi. Va fi suplimentat numărul de trenuri în perioadele de vârf
sursa: google

Compania Metrorex a anunțat o serie de măsuri menite să reducă impactul asupra călătorilor, în contextul restricțiilor impuse de construirea Magistralei 6, care va conecta rețeaua de metrou existentă la Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Aceste măsuri vizează gestionarea mai eficientă a fluxului de pasageri și menținerea unui serviciu de transport public funcțional și eficient în perioadele de vârf.

Metrorex anunță schimbări importante

Metrorex a decis să suplimenteze numărul de trenuri în circulație în perioadele de vârf, pentru a prelua fluxurile crescute de călători și a reduce supraaglomerarea în stații. Dispeceratul Central al companiei monitorizează constant traficul de pasageri, ajustând intervalele de circulație în funcție de necesități.

În acest fel, intervalele de așteptare între trenuri vor fi reduse, asigurând un flux continuu și eficient de călători prin introducerea de garnituri suplimentare.

Pentru a menține călătorii informați, Metrorex utilizează sistemul de anunțuri din stațiile de metrou, site-ul oficial, precum și paginile de social media ale companiei, inclusiv Facebook, Instagram și LinkedIn. De asemenea, comunicatele de presă și colaborarea cu mass-media joacă un rol important în diseminarea informațiilor relevante pentru public.

„Metrorex, prin Dispeceratul Central, monitorizează permanent traficul de călători şi ia toate măsurile necesare atât prin preluare fluxurilor crescute de utilizatori, cât şi pentru reglarea corespunzătoare a intervalelor de circulaţie.
Printre măsurile implementate amintim: Suplimentarea numărului de trenuri în circulaţie în perioadele de vârf, în cazul în care se constată o supraaglomerare a staţiilor Reducerea intervalelor de aşteptare între trenuri pentru a facilita un flux continuu şi eficient de călători, prin introducerea de garnituri suplimentare în circulaţie.
Informarea constantă a publicului călător prin intermediul sistemului de anunţuri din staţiile de metrou, pe site-ul oficial Metrorex, pe paginile oficiale de Facebook, Instagram, LinkedIn ale Metrorex, precum şi prin intrmediul mass-media” anunţă compania printr-un comunicat dat publicităţii luni.

Construcția Magistralei 6, care va conecta Gara de Nord de Aeroportul Internațional Henri Coandă, este un proiect ambițios și esențial pentru infrastructura de transport a Bucureștiului. Traseul de 14,2 km va include 12 stații: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu și Aeroportul Internațional Henri Coandă. Proiectul include și achiziționarea a 12 trenuri noi de metrou, pentru a asigura un serviciu de transport modern și eficient.

Pentru a facilita construirea noii magistrale, este necesară restricționarea unor porțiuni de circulație rutieră. Aceste măsuri sunt planificate în avans și anunțate publicului pentru a minimiza disconfortul. Devierea traficului și semnalizarea rutieră sunt realizate cu suportul și sub supravegherea Brigăzii Rutiere.

Metrorex încurajează publicul călător din zona de nord-vest a Capitalei să utilizeze metroul, oferind o soluție rapidă, economică și sigură de transport, mai ales în perioadele de caniculă. În plus, pentru locuitorii din zona metropolitană București-Ilfov, compania pune la dispoziție parcarea Terminalului Multimodal Străulești, care are peste 600 de locuri de parcare, facilitând astfel accesul la rețeaua de metrou.