Paul Stănescu, despre favoritul PSD la prezidențiale: „Din toate analizele, Marcel Ciolacu stă cel mai bine”

Publicat: 08 iul. 2024, 12:16, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Paul Stănescu, despre favoritul PSD la prezidențiale:
Paul Stănescu, despre favoritul PSD la prezidențiale: "Din toate analizele, Marcel Ciolacu stă cel mai bine"

Paul Stănescu a vorbit despre alegerile prezidențiale, precizând că, până acum, Marcel Ciolacu pare a fi favoritul. Secretarul general al PSD a explicat că în cadrul Consiliului Național și în cadrul Congresului PSD se va alege candidatul la prezidențiale de anul acesta.

Paul Stănescu, despre alegerile prezidențiale

Paul Stănescu a subliniat necesitatea unui candidat cu potențial real pentru câștigarea alegerilor prezidențiale, afirmând că partidul își dorește să prezinte un candidat care dorește cu adevărat să intre în cursă și care are cele mai mari șanse de succes.

Acesta a subliniat importanța câștigării alegerilor prezidențiale pentru partidul său și a solicitat răgazul necesar pentru a discuta intern aceste aspecte la Consiliul Național al PSD, unde se vor lua deciziile finale.

”Ne dorim un coleg de-al nostru care să aibă potențial să câștige alegerile prezidențiale. Nu poți să duci pe cineva să candideze la ceva, dacă aceea persoană nu-și dorește. Noi vrem să câltigăm alegerile prezidențiale.

Vă rog să ne lăsați să ne consultăm între noi la Consiliul Național. Sunt lucruri mai strânse pe care trebuie să le discutăm între noi (…) Sigur, din toate analizele sociologice realizate până acum, Marcel Ciolacu stă cel mai bine și este cel mai bine plasat să câștige alegerile prezidențiale”, a declarat Paul Stănescu.

Stănescu a subliniat că, din toate analizele sociologice realizate până în prezent, Marcel Ciolacu este cel mai bine plasat pentru a câștiga alegerile prezidențiale, având cel mai mare sprijin în rândul electoratului.

Întrebat dacă ar fi un semn de slăbiciune ca liderul PSD să nu candideze, Stănescu a oferit un răspuns negativ și a explicat că partidul vrea să meargă cu candidatul care oferă cele mai bune șanse de victorie.

Stănescu a menționat că partidul a trecut prin diverse experiențe, inclusiv unele triste, în ultimele două decenii, și că este important să discute aceste lucruri intern pentru a lua cele mai bune decizii. De asemenea, a indicat că, în urma discuțiilor avute până acum, inclusiv cu președintele partidului, Congresul ar putea avea loc în a doua jumătate a lunii august.

În ceea ce privește viitorul lui Marcel Ciolacu în cazul unei posibile înfrângeri la alegerile prezidențiale, Stănescu a exprimat încrederea că Ciolacu ar putea rămâne lider al PSD, datorită relațiilor bune pe care le are cu toți liderii din partid. Acesta a evidențiat că stabilitatea este esențială, atât în partid cât și în guvernare, și că este posibil ca PSD să continue colaborarea cu PNL pentru a asigura o guvernare fără turbulențe.

„Eu cred că nu (va pleca din fruntea PSD n.r)  pentru că Marcel Ciolacu a fost singurul lider al PSD care a avut o relație foarte bună cu toți liderii PSD. În orice scenariu, Marcel Ciolacu poate rămâne președinte al PSD.”, a mai spus Stănescu.