Ai bani, ai card, n-ai bani, stai pe bară ! Carduri exclusiviste. Politica BCR ?

Publicat: 08 iul. 2024, 19:11, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Ai bani, ai card, n-ai bani, stai pe bară ! Carduri exclusiviste. Politica BCR ?

Pe principiul: Ai bani, ai card, n-ai bani, stai pe bară, BCR Erste, cu banca mamă Erste Group, de la Viena, a lansat un card de debit, în România, pe care îl consideră ca fiind ,,exclusivist”, sub numele Visa Infinite Business.

Probabil că ,,beceriștii” nu au auzit de Amex Gold sau Platinum, ori de Amex Black Card (American Express Centurion).

Amex nu a dezvăluit de câți bani este nevoie să aibă un client în conturi, pentru a obține o aprobare pentru acest card de călătorie de lux, American Express Centurion. Dar, a precizat că posesia unui astfel de card implică o taxă de „inițiere” de 10.000 de dolari, și o taxă anuală de administrare de 5.000 de dolari.

Reprezentanții BCR Erste au refuzat să precizeze, care ar trebui să fie valoarea conturilor unei firme, pentru a putea aplica pentru cardul de debit Visa Infinite Business.

Plasticul, cu conturi în spate, este destinat doar clienților cu bani mulți, care tranzacționează frecvent sume importante prin intermediul cardului și au nevoie să-i ,,deștepte” cineva, și să le arate care sunt soluțiile financiare cele mai avansate pentru gestionarea cheltuielilor lor de afaceri.

Cardul este de debit și este destinat clienților persoane juridice – microîntreprinderi, IMM-uri, companii mari sau PFA.

Visa Infinite Business este prezentat de BCR ca fiind primul card de nișă, de pe piața bancară din România, de acest gen.

Avantajele și beneficiile exclusive, ale concepției Infinite Business (Afaceri la infinit), sunt considerate de bancă ca fiind dintr-o clasă superioară celor din categoria Premium, pe care le oferă alte instituții financiare.

Posesorii unui Infinite Business au acces la aceleași servicii care pot fi plătite cu oricare alte carduri VIP.

Servicii concierge – Acces dedicat la servicii de asistență, disponibile 24/7,  prin care cei mai buni specialiști oferă soluții integrate și beneficii în întreaga lume, în diverse domenii, de la rezervări de restaurante și achiziția de bilete de evenimente de business, până la organizarea de călătorii și alte necesități personale;

Pachet premium Faragrija.ro – Furnizează o gamă completă de servicii esențiale și asistență de înaltă calitate clienților implicați în accidente auto;

Servicii premium de transport Black Cab – Cu 25% discount exclusiv, în Black Cab app, pentru toate serviciile de transport, care la acest moment este cel mai mare discount oferit de Black Cab în România;

Acces în lounge-urile internaționale prin Priority Pass;

Acces în lounge-urile aeroporturilor din România;

Program de oferte și reduceri speciale la comercianții Premium din România;

Serviciul AIR REFUND – Oferă asistență și un proces simplificat prin care titularii de carduri Visa Infinite sunt ajutați să obțină compensații pentru zborurile întârziate, anulate sau suprarezervate;

Servicii adiționale de asigurare;

Recuperare de TVA pentru tranzacțiile efectuate în străinătate.

„BCR lansează, în premieră pe piața din România, cardul Visa Infinite Businesss, un instrument financiar exclusivist, care redefinește standardele pentru companiile locale. Prin Visa Infinite Business, le oferim antreprenorilor, managerilor și liderilor din mediul privat posibilitatea să beneficieze de un parteneriat real pentru excelență și alegeri financiare inteligente, care include acces dedicat la servicii de asistență, acces la lounge-urile aeroporturilor naționale și internaționale, pachete extinse de asigurări și un program de recompense solid. Astfel, clienții BCR, persoane juridice, se pot bucura în exclusivitate de o experiență superioară, ce le aduce un confort sporit și beneficii multiple”, arată Florin Dan Pintilie, Șef Departament Dezvoltare Produse Carduri.

„Ne bucurăm să marcăm o nouă premieră pentru piața din România, alături de BCR, prin lansarea cardului Visa Infinite Business. Cardurile Visa Infinite oferă experienţe unice şi acces la unele dintre cele mai exclusiviste locuri din lume, dar şi recompense premium sau instrumente online, ușor de utilizat, pentru gestionarea cheltuielilor. Fiecare dintre beneficiile premium pentru acest tip de card este conceput pentru a aduce un plus de valoare vieții de zi cu zi, ducând serviciile personalizate la cel mai înalt nivel. Visa Infinite Business nu e doar un card, ci un partener de încredere pentru consumatorii super premium din România”, spune Elena Ungureanu, Country Manager Visa in Romania.