Ofițer MApN prins în flagrant cu o minoră de „Justițiarul din Berceni”

Publicat: 08 iul. 2024, 22:32, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Ofițer MApN prins în flagrant cu o minoră de „Justițiarul din Berceni”

Alexandru Constandachi, cunoscut sub numele de „Justițiarul din Berceni”, a expus un caz grav de grooming implicând un maior din cadrul Armatei Române. Gabi, în vârstă de 45 de ani, maior în cadrul unei unități militare din Bârlad, a fost prins după ce a încercat să racoleze o minoră de 14 ani, în urma unor conversații online de șase luni.

Într-un episod recent al seriei „Catching a Predator”, Constandachi a prezentat conversațiile detaliate purtate între maior și minoră, demonstrând tehnicile de grooming utilizate de ofițer pentru a manipula fata.

Fragment din conversație:

  • Gabi: „Bună! Ce faci, domnișoară? Scrii?”
  • Minora: „Bine, tu?”
  • Gabi: „Bine, Gabi mă numesc. De unde ești?”
  • Minora: „București. Tu?”
  • Gabi: „Fain, din Bârlad sunt.”

Întâlnirea

După luni de conversații, maiorul a decis să vină la București pentru a se întâlni cu fata. În timpul întâlnirii, Constandachi l-a confruntat pe maior, punându-i întrebări despre intențiile sale și subliniind gravitatea faptelor comise. Ofițerul a încercat să minimalizeze acțiunile sale, afirmând că nu avea intenții rele și că doar voia să o cunoască pe minoră.

Fragment din confruntare:

  • Constandachi: „Bună ziua, domnul Gabi! Alexandru Constandachi de la Proiectul Justițiarul din Berceni. Știi cine sunt?”
  • Gabi: „Nu.”
  • Constandachi: „Bun, atunci o să vă explic rapid. Eu sunt Alexandru Constandachi, Proiectul Justițiarul din Berceni. Proiect care are ca scop depistarea prădătorilor sexuali din mediul online. Camera este pornită pentru siguranța dumneavoastră și a noastră.”

Reacția autorităților

După confruntare, maiorul a fost informat că va fi raportat superiorilor săi și autorităților competente. Constandachi a contactat unitatea militară și comandantul maiorului pentru a-i anunța despre incident. Ofițerul și-a exprimat regretul pentru faptele sale, dar a fost conștient de consecințele pe care le va suporta.

Acest incident evidențiază pericolele la care sunt expuși minorii în mediul online și necesitatea unor măsuri stricte de protecție și monitorizare. Activitatea lui Alexandru Constandachi, deși controversată, subliniază importanța vigilenței și a acțiunilor proactive împotriva prădătorilor sexuali.