Liceul în care promovabilitatea la BAC este de 100%. Niciun elev nu a mai picat examenul de 14 ani

Publicat: 09 iul. 2024, 12:14, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Liceul în care promovabilitatea la BAC este de 100%. Niciun elev nu a mai picat examenul de 14 ani
Sursa: Pixabay

În România există un liceu care promovabilitatea la BAC este de 100%. De 14 ani, niciun elev nu a mai picat examenul maturității, iar majoritatea mediilor finale sunt de peste 9. Este singura unitate de învățământ de la noi din țară cu o asemenea performanță de mai bine de un deceniu.

Liceul fără respinși la BAC

Rezultatele finale la bacalaureat au fost publicate de către Ministerul Educației pe 8 iulie. Înainte de contestații,  peste trei sferturi dintre elevii care au susținut examenul maturității în sesiunea de vară au promovat, cu posibilitatea ca procentul să crească după recorectarea unora dintre lucrări.

Există licee în România unde rata de promovabilitate a fost una foarte mare, însă, în cazul uneia dintre instituțiile de învățământ de la noi din țară, nimeni nu a picat examenul. Mai mult, majoritatea mediilor au fost de peste 9, semn că elevii sunt foarte bine pregătiți.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia este cel la care elevii au obținut note mare și niciunul dintre ei nu a avut o notă sub 5. Promovabilitatea a fost una maximă, situație care are loc de 14 ani în acest liceu.

„Colegiul Naţional Militar ‘Mihai Viteazul’ Alba Iulia confirmă şi în acest an că este o şcoală a performanţei, datorită rezultatelor înregistrate de către absolvenții claselor a XII-a la Bacalaureat.

De 14 ani, procentul de promovare a examenului național este de 100%, toţi absolvenții reușind să promoveze ‘examenul maturității’”, se arată pe pagina de Facebook.

Potrivit reprezentanților unității de învățământ, 70 dintre absolvenți au reuşit să obţină la examenul de bacalaureat medii peste 9,00, dintre care și 21 de note de 10 la disciplinele: fizică – 14, matematică – 6 şi limba şi literatura română – o notă de 10.

Niciun elev nu a obținut, însă, nota maximă la toate cele trei materii, însă cea mai mare fost de 9,85 , iar cea mai mică a fost de 6,86.

Colegiul a fost înființat ca „Liceul Militar Mihai Viteazul” în 1919, la Târgu -Mureș. În 1940, a fost mutat la Timișoara și închis în 1947. A fost redeschis în 1975, în garnizoana Alba Iulia și de atunci este una dintre cele mai râvnite opțiuni pentru cei care vor să urmeze o carieră în acest domeniu.