Scandal în Primăria Slatina: noul primar acuză actualul viceprimar că a profitat de serviciile unei companii municipale în scop personal

Publicat: 13 iul. 2024, 14:44, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Scandal în Primăria Slatina: noul primar acuză actualul viceprimar că a profitat de serviciile unei companii municipale în scop personal
Scandal în Primăria Slatina: noul primar acuză actualul viceprimar că a profitat de serviciile unei companii municipale în scop personal

Mario De Mezzo, primarul ales al municipiului Slatina, a adus acuzații grave împotriva unui viceprimar al orașului, susținând că acesta a folosit resursele unei companii municipale în scopuri personale.

Acuzații grave în Primăria Slatina

Incidentul a avut loc„ într-o comună din apropierea municipiului Slatina, unde viceprimarul ar fi chemat utilaje și angajați ai Companiei Municipale de Dezvoltare Urbană pentru a-i face curățenie în curte.

Conform afirmațiilor lui De Mezzo, viceprimarul a organizat această acțiune într-o zi de sâmbătă, în urmă cu o săptămână. Compania de Dezvoltare Urbană a trimis o autoutilitară și diverse utilaje, iar angajații companiei au fost implicați în activitatea de curățenie. De Mezzo a menționat că deține imagini video care îl arată pe viceprimar la bustul gol, coordonând munca angajaților companiei.

„Partea cea mai ciudată pentru mine este că ei se poartă în continuare ca nişte vătafi pe moşie. Sâmbătă, în urmă cu o săptămână, unul dintre viceprimari a chemat la el acasă, la o comună lângă Slatina, Compania municipală de Dezvoltare Urbană să-i facă curăţenie în curte.

Şi Compania de dezvoltare urbană a venit cu o autoutilitară şi cu utilaje şi i-a făcut, cu oamenii companiei, într-o zi de sâmbătă, curăţenie în curte. Îl am filmat. Domnul viceprimar la bustul gol cu angajaţii de la dezvoltare urbană îşi curăţa casa cu utilajele şi echipamentele companiei.

Decenţa mea mi-ar fi spus că dacă am pierdut alegerile măcar nu mai fac ilegalităţi din astea care pot fi demonstrate foarte uşor”, a afirmat Mario De Mezzo sâmbătă, în emisiunea Insider Politic, la Prima TV.

Mario De Mezzo a exprimat indignarea față de comportamentul viceprimarului, acuzându-l că se comportă ca un „vătaf pe moșie”. De asemenea, a subliniat că, deși viceprimarul a pierdut alegerile, acesta continuă să comită ilegalități evidente. De Mezzo a declarat că situația nu a generat nicio reacție publică până acum, dar a promis că va aborda subiectul imediat ce își va prelua mandatul de primar.

Primarul ales a afirmat că una dintre primele sale acțiuni va fi să discute acest incident cu directorul Companiei Municipale de Dezvoltare Urbană. Intenționează să îi prezinte imaginile video și să întrebe în ce calitate au fost folosite resursele companiei pentru munca în curtea viceprimarului și cine va acoperi costurile implicate.

De Mezzo a subliniat că, deși angajații companiei au dreptul să-și petreacă timpul liber cum doresc, nu este permis să utilizeze echipamentele și utilajele municipale în scopuri personale.

„Vă asigur că va fi una dintre primele discuţii pe care le voi avea când voi deveni primar. Îl voi ruga pe directorul companiei municipale să vină la mine, îi voi arăta imaginile şi îl voi întreba în ce calitate utilajele, maşina şi oamenii Companiei de dezvoltare urbană au muncit în curtea viceprimarului, în ce calitate? Ce se întâmplă cu acele costuri? Sâmbătă, oamenii pot face ce vor ei cu timpul lor, dar nu cu utilajele companiei municipale”, a mai precizat liberalul.

Mario De Mezzo a criticat dur administrația locală condusă de social-democrați, acuzându-i de diverse nereguli și abuzuri, de la „găinării” până la „jafuri mari”.