Edi Iordănescu a plecat de la Națională! Cine vine în locul său

Publicat: 22 iul. 2024, 14:58, de Andrei Ceausescu, în SPORT , ? cititori
Edi Iordănescu a plecat de la Națională! Cine vine în locul său

FRF a informat pe pagina oficială că a pus punct colaborării cu selecționerul Edi Iordănescu (46 de ani), deoarece nu s-a putut ajunge la o înțelegere pentru prelungirea contractului care expira la finalul lunii.

Gică Hagi este văzut ca favorit pentru a prelua funcția de selecționer al echipei naționale a României după plecarea lui Edi Iordănescu. Federația Română de Fotbal este în căutarea unui nou antrenor, iar prima propunere din partea Comisiei Tehnice este Gică Hagi (59 de ani), conform informațiilor publicate de Fanatik.

Marți va avea loc o ședință a Comitetului Executiv al FRF, iar miercuri este programată o întâlnire a Comisiei Tehnice, care urmează să propună numele lui Gică Hagi ca înlocuitor pentru Edi Iordănescu, conform sursei citate.

Gică Hagi a mai fost selecționer al României în perioada septembrie 2001 – noiembrie 2001. Sub conducerea sa, echipa națională a pierdut barajul de calificare la Cupa Mondială 2002 împotriva Sloveniei (1-2 în tur, 1-1 în retur).

După campania din Liga Națiunilor din 2022, care a fost o etapă de pregătire pentru preliminariile EURO 2024, FRF a decis să continue colaborarea cu Iordănescu. În campania de calificare pentru turneul final din Germania, echipa națională a ocupat primul loc, fiind neînvinsă și primind doar 5 goluri în cele 10 meciuri.

La EURO 2024, sub conducerea lui Edi Iordănescu, România a câștigat grupa, învingând Belgia, Slovacia și Ucraina. În primul meci al turneului final, echipa națională a obținut cea mai categorică victorie din istoria participărilor la turneele finale mondiale și europene, învingând Ucraina cu 3-0.