Leroy Merlin România a investit peste un milion de euro, în proiecte CSR
Leroy Merlin România, retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit, a investit aproximativ 1,5 milioane euro în proiecte de responsabilitate socială, în 2023, aliniate celor trei piloni strategici de Responsabilitate Socială a Companiilor (CSR).
Acțiunile CSR au inclus proiecte în sănătate și educație, împăduriri și ecologizare.
Pentru anul 2024, retailerul DIY a bugetat aproximativ 1,6 milioane euro inițiativelor de CSR, din care circa 500.000 euro, au reprezentat sponsorizări, suma fiind deja alocață, în primul semestru al anului.
,,Retailerul DIY este puternic angrenat în acțiuni care sprijină bunăstarea românilor, fiind un partener strategic al comunității. Astfel, Leroy Merlin și-a asumat trei piloni de responsabilitate socială corporativă, în linie cu obiectivele ONU pentru dezvoltare durabilă: educație, mediu și sănătate, oferind sponsorizări în valoare de aproximativ 1,5 milioane euro asociațiilor nonguvernamentale naționale și locale care derulează proiecte de renovare, construcții și reconstrucții de școli sau spitale, plantare, ecologizare, mentorat, formare educațională și profesională, incluziune socială pentru grupuri vulnerabile”, arată un comunicat remis, joi, redacției.
Leroy Merlin a dezvoltat parteneriate strategice la nivel regional și național cu organizații precum Zi de Bine, Asociația pentru Valori în Educație, Bookland, Grivița 53, Creștem România Împreună, Parada și FREE.
În plus, magazinele și serviciile de suport ale companiei au inițiat parteneriate la nivel local, cumulând peste 60 de proiecte menite să sprijine aspecte societale esențiale pentru România.
Printre proiectele cheie sprijinite de Leroy Merlin în 2023 se numără
- InDependențe, derulat de Asociația Zi de Bine, sponsorizare de 25.000 euro pentru renovarea și relocarea centrului de informare și suport pentru adolescenții dependenți de droguri și părinții lor în Centrul ARAS Titan din Capitală
- Picături de Bine, derulat de Asociația Zi de Bine, sponsorizare de 25.000 euro pentru, implementarea unei spălătorii comunitare în localitatea Sanpaul din județul Cluj,
- Alerta Elev, derulat de Asociația Zi de Bine, sponsorizare de 25.000 euro pentru înființarea platformei Hartaedu.ro prin care parinții și profesorii se pot conecta pentru a semnala urgențe școlare.
- Transformarea școlilor din Romania, derulat de Asociația pentru Valori în Educație, sponsorizare de 500.000 euro pentru un proiect care sprijină 200 de școli din 42 de județe prin implementarea unui sistemul educațional care să crească șansele de promovare a Bacalaureatului cu 42%, prin cursuri de specializare pentru profesori, planuri de acțiune personalizare și suport pentru progresul continuu al elevilor.
- Proiectul de renovare a școlilor derulat de asociația Bookland, sponsorizare de 200.000 euro pentru renovarea a 12 școli din mediul rural.
”Grija pentru mediu, incluziunea, accesul egal la educație și servicii medicale de calitate sunt baza unei societăți sănătoase și prospere, cu șanse la bunăstare pe termen lung. Acestea sunt, de altfel, și elementele care formează fundația Leroy Merlin, cu care rezonăm profund ca organizație, echipă și indivizi. Avem șansa de a fi identificat parteneri strategici implicați, care ne ajută să direcționăm strategic eforturile noastre de CSR, să măsurăm cu precizie impactul în comunitate și perspectivele de viitor, iar anul acesta ne propunem să consolidăm atât parteneriatele cu ONG-urile locale și naționale, cât și să accelerăm acțiunile noastre responsabile, ca echipă și organizație”, a declarat Mihaela Voinea, Lider
Leroy Merlin, membră a Grupului Francez ADEO, este lider european al pieței de bricolaj, cu o istorie de peste 100 de ani ca retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit.
Harta ADEO cuprinde peste 1.000 de magazine situate în 20 de țări ce deservesc 500 de milioane de locuitori și profesioniști.
În România funcționează 21 magazine Leroy Merlin, cu aproape 3.500 de angajați în București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara, Oradea, Târgoviște și Arad.