Trafic închis pe Autostrada Soarelui. Rute alternative

Publicat: 27 iul. 2024, 08:59, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Trafic închis pe Autostrada Soarelui. Rute alternative
Trafic închis pe Autostrada Soarelui. Rute alternative

Centrul Infotrafic a comunicat că vor fi impuse restricții de circulație pe Autostrada Soarelui (A2) în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru a permite finalizarea lucrărilor la nodul rutier dintre A2 și A0.

Traficul va fi închis pe tronsonul cuprins între kilometrii 12 și 15, iar conducătorii auto sunt sfătuiți să folosească rutele alternative stabilite. Măsura este valabilă în intervalul 23:00 – 04:00.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în noaptea de sâmbătă spre duminică, 27/28 iulie a.c., în intervalul orar 23.00 – 04.00, se vor institui restricții de circulație pe autostrada A2 București – Constanța, prin închiderea traficului rutier între kilometrii 12 – 15+500 de metri, pentru finalizarea lucrărilor în zona nodului rutier dintre autostrada A2 si autostrada A0.”,  a transmis Centrul Infotrafic al Poliției Române.

În tot acest timp, circulația se va desfășura pe rute ocolitoare:

1. sensul spre Constanţa: Bd. Theodor Pallady – A2 (km 12+000) – Centura Bucuresti – DN 3-Fundulea – A2 – Constanţa;

2. sensul spre Bucureşti: A2 (km 15+500) – Cernica-DJ 301 – Centura Bucureşti –Bucureşti.

Restricția de circulație este introdusă pentru a finaliza lucrările în zona nodului rutier care leagă Autostrada A2 de Autostrada A0. Lotul de 10 kilometri al Autostrăzii București, situat între DN4 și drumul de viteză către Constanța, este programat să fie deschis traficului săptămâna viitoare, după o întârziere de peste șase luni față de termenul inițial.

Lucrările la nodul rutier, denumit “fluturele-gigant”, dintre A0 și A2 București-Constanța sunt realizate de consorțiul turc Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS. Aceste lucrări fac parte din lotul 1 al secțiunii de sud a Autostrăzii de Centură a Bucureștiului (A0 Sud), care are o lungime totală de 16,9 kilometri.

”Conducătorii auto sunt sfătuiţi să ruleze cu atenţie şi să reducă viteza în zona lucrărilor semnalizate”, a mai transmis sursa citată.