Țiriac, comentariu despre ceremonia de deschidere a JO: ”Ăsta este Parisul zilei de azi, cu travestiți, cu homosexuali”

Publicat: 27 iul. 2024, 20:13, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Țiriac, comentariu despre ceremonia de deschidere a JO: ”Ăsta este Parisul zilei de azi, cu travestiți, cu homosexuali”
Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Prima ceremonie de deschidere din istoria Jocurilor Olimpice care a avut loc în afara unui stadion a stârnit numeroase reacții la nivel global. Mai mult, câteva momente din spectacol au declanșat un scandal de amploare.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, cu un cost estimat la peste 140 de milioane de euro, a pus în valoare diversitatea.

Ion Țiriac, în vârstă de 85 de ani, a urmărit cu atenție evoluția festivității de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Omul de afaceri a fost surprins de faptul că ceremonia a avut loc în aer liber și de anumite momente artistice care au stârnit controverse.

”E o treabă nouă chestia asta. Prima dată când nu s-a mai făcut în stadion. O treabă foarte diferită. Ăsta este Parisul zilei de azi, cu travestiți, cu homosexuali. O realitate care ne-a făcut să vedem toate aceste dansuri.

Eu mă uit și din punct de vedere economic cât sunt în stare să recupereze francezii. Cred că nici jumătate, dar au făcut o treabă ‘a la francaise’. Să sperăm că noi o facem ‘a la roumain’ și ne întoarcem cu bucurie acasă”, a declarat Ion Țiriac, conform sport.ro.

Javier Tebas a criticat fără menajamente organizatorii ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice: „Inacceptabil, lipsit de respect, infam”. Cu toate acestea, Emmanuel Macron, președintele Franței, s-a arătat încântat de spectacol și a afirmat că „acest eveniment va fi amintit și peste 100 de ani”. De asemenea, mulți au lăudat modul în care a fost organizat evenimentul în capitala Franței.

Primul moment care a provocat controverse a fost interpretarea trupei Gojira și a cântăreței de operă Marina Viotti, care a inclus referiri la decapitarea reginei Maria Antoaneta și a regelui Ludovic al XVI-lea. „Această reprezentare este scandaloasă”, a declarat Christine Boutin, o fostă politiciană din Hexagon.

Ulterior, o reinterpretare aparentă a Cinei cea de Taină, în care au apărut membri ai comunității LGBTQ+, a fost considerată „o blasfemie împotriva creștinătății” de către unele figuri importante din Franța, precum Philippe de Villiers și Marion Marechal, dar și de Javier Tebas, președintele La Liga. „Inacceptabil, lipsit de respect, infam, o bătaie de joc. Folosirea imaginii Cinei cea de Taină la Jocurile Olimpice de la Paris este o insultă pentru noi, creștinii. Unde este respectul pentru religie?”, a transmis șeful fotbalului din Spania conform Marca.