David Popovici, debut la Jocurile Olimpice. Cu cine concurează azi marele sportiv

Publicat: 28 iul. 2024, 09:16, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
David Popovici, debut la Jocurile Olimpice. Cu cine concurează azi marele sportiv
David Popovici, duminică la Jocurile Olimpice. Cu cine concurează azi marele sportiv

David Popovici, tânărul de 19 ani, reprezintă una dintre principalele speranțe ale delegației României la Jocurile Olimpice din 2024. El va debuta în competiția de la Paris duminică, participând în seriile probei de 200 m liber.

Popovici performează azi la Jocurile Olimpice

Echipa României la Paris include 106 sportivi, iar în probele de înot, trei sportivi vor purta culorile țării noastre: David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber) și Rebecca Diaconescu (200 m liber). Toate competițiile de înot vor avea loc în Paris Defense Arena.

David Popovici, care a câștigat titlul mondial și european la 200 m liber în 2022, va concura în seriile acestei probe duminică, la ora 12:00, competiția fiind transmisă în direct pe Eurosport și TVR 1. Dacă își va păstra forma, se va califica în semifinale, programate la ora 21:46. Finala, unde se speră că David va aduce o medalie pentru România, va avea loc luni, 29 iulie, la ora 21:49.

Deși nu este considerat favorit principal în probele de 200 m și 100 m liber, David Popovici vede acest lucru ca pe un stimulent, declarând pentru World Aquatics că această poziție îl motivează suplimentar.

La Tokyo, în 2021, David a participat mai mult pentru a acumula experiență, având doar 16 ani la acel moment. Acum, este gata să-și pună în valoare maturitatea dobândită și antrenamentele intense din ultimii ani.

Printre principalii săi adversari la această ediție a Jocurilor Olimpice se numără Kyle Chalmers din Australia, Matt Richards din Marea Britanie, Maxime Grousset din Franţa, Alexy Jack din SUA și Pan Zhanle din China, deținătorul recordului mondial la 100 m liber.

După un an 2022 excepțional, în care a devenit campion mondial și european în probele de 200 m și 100 m liber, David Popovici a avut un 2023 mai dificil, marcând o serie de provocări personale și profesionale. Într-un interviu recent, el a discutat despre cum a trebuit să gestioneze faima crescândă și responsabilitățile noi, inclusiv pregătirea pentru examenul de Bacalaureat.