CJ Ilfov pregătește 11 proiecte importante. Hubert Thuma se concentrează pe modernizarea drumurilor județene

Publicat: 28 iul. 2024, 10:14, de Corina Oprea, în Administratie , ? cititori
CJ Ilfov pregătește 11 proiecte importante. Hubert Thuma se concentrează pe modernizarea drumurilor județene
CJ Ilfov pregătește 11 proiecte importante. Hubert Thuma se concentrează pe modernizarea drumurilor județene

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, se pregătește să depună 11 proiecte în cadrul Programului Regional pentru Drumuri Județene, având ca obiectiv îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din zonă. Valoarea totală a acestor proiecte este estimată la 160 de milioane de euro.

Hubert Thuma, planuri mari pentru județul Ilfov

Andrei Mihai, Administratorul Public al Județului Ilfov, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, a vorbit despre aceste inițiative ambițioase și planurile de viitor ale lui Hubert Thuma, președintele CJ Iflov.

Andrei Mihai explică că Thuma este pregătit să depună între 10 și 18 proiecte pentru a accesa finanțări europene. Imediat ce toate procedurile vor fi duse la bun sfârșit, vor începe să treacă la treabă.

„Suntem pregătiți să depunem un număr mare de proiecte, în speranța că se va suplimenta alocarea de fonduri. De fapt, dacă stăm bine să ne gândim, avem aproximativ 18 proiecte pe care intenționăm să le reabilităm. Odată ce identificăm sursele de finanțare, vom fi gata să le depunem”, spune Andrei Mihai, pentru Gândul.

Un proiect major în discuție este Autostrada 0, care va necesita dezvoltarea de drumuri radiale pentru a conecta eficient Bucureștiul cu județul Ilfov și mai departe, cu autostrada A2 ce duce la Constanța

. „Avem în vedere construirea a nouă drumuri adiacente, esențiale pentru această conexiune,” adaugă Mihai.

De asemenea, CJ Ilfov intenționează să reabiliteze Drumul Județean 601A Chiajna, care este un drum de legătură cu mai multe artere rutiere importante din regiune. De altfel, Hubert Thuma ia în calcul ș reabilitarea mai multor poduri, care au ca scop tot reducerea traficului intens, tranzitarea mai multor localități.

Unul dintre obiectivele noastre, așa cum v-am spus despre podul Lipia, urmărim și alte poduri să le reabilităm și să le aducem la standardele din ziua de astăzi, pentru că ajută foarte mult la fluidizarea traficului, la tranzitarea diferitor localități din Ilfov. De exemplu, podul Lipia joacă un rol vital.

El se află pe DJ101B, trece peste râul Ialomita și asigură, practic, traficul în condiții de siguranță, pentru locuitorii din Grădiștea, Ciolpani, Snagov, Gruiu, Moara Vlăsiei, Nuci și foarte multe localități.” explică Mihai.

În ceea ce privește procedurile pentru obținerea fondurilor europene, Mihai menționează că se lucrează intens la acestea.

„Suntem în plin proces de demarare a procedurilor pentru obținerea fondurilor necesare pentru aceste 10-11 proiecte. Printre proiectele propuse se numără modernizarea drumului județean DJ601A Chiajna, reabilitarea DJ301 Tânganu – A2 – Cernica și modernizarea DJ101 Buftea – Tamași,” detaliază el.

Andrei Mihai este optimist în privința obținerii finanțării, subliniind că apelul este special dedicat proiectelor de infrastructură. Consideră că toate proiectele vor avea un final bun și nimic nu va putea sta în cale, pentru că majoritatea aspectelor sunt deja puse la punct.

„Mai departe, așa cum vă spuneam, demarăm procedurile pentru obținerea fondurilor europene pentru un număr de 10-11 proiecte și pot să vă dau două-trei exemple.

De exemplu, vrem să reabilităm și să modernizăm drumul județean DJ601A Chiajna, drumul de legătură DJ301 Tânganu A2 Cernica, mai avem modernizarea DJ101 Buftea Tamaș, reabilitarea și modernizarea DJ301A în localitatea Glina și așa mai departe. Sunt 10-11 proiecte pentru care sperăm să obținem finanțare. Suntem convinși că o vom face, pentru că apelul este dedicat”, conclude el.