Panică și fum la un hotel ultracentral din București

Publicat: 28 iul. 2024, 11:21, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Panică și fum la un hotel ultracentral din București
Foto: Internet

Un incendiu a afectat în această dimineață Hotelul Mercure, un hotel aflat într-o zonă centrală a Capitalei. O parte dintre clienți au fost evacuați de pompieri.

Un incendiu a afectat Hotelul Mercure din București. La un moment dat, un nor de fum a început să se împrăștie de pe puțul unui lift. Fumul s-a răspândit repede la toate etajele, în cantități mai mari sau mai mici.

Pompierii au fost anunțați și au venit rapid la fața locului. Opt autospeciale de stingere și mai multe echipaje de căutare-salvare s-au deplasat la fața locului.  Dintre cele 60 de persoane cazate în hotel, 27 au fost evacuate. Trei dintre ele au avut nevoie și de îngrijiri medicale, din cauza unor atacuri de panică.

Din primele cercetări a reieșit că a fost vorba mai mult de o sperietură decât de un incendiu adevărat. Fumul care a inundat clădirea provenea de la motorul unui lift, care s-a defectat. Panica creată a fost maximă.

Din primele informații rezultă că pagubele nu sunt foarte însemnate, cele mai multe dintre ele fiind cauzate de fum și de intervenția pompierilor.

Hotelul este amplasat într-o zonă centrală a Capitalei, în apropiere de Piața Amzei. Este învecinat cu numeroase clădiri vechi, celebre,printre care Casa Miței Biciclista, Ambasada Franței, Biserica Amzei, etc. Zona respectivă, având în vedere materilele folosite la construcția clădirilor, ca și vechimea lor, este foarte vulnerabilă în cazul unui incendiu.

Hotelul, administrat de compania Accor,  este încadrat în categoria hotel-boutique, este cotat cu patru stele și  are 114 camere.