Jocuri Olimpice la NASA. Astronauții au organizat probe sportive în spațiu

Publicat: 28 iul. 2024, 15:54, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Jocuri Olimpice la NASA. Astronauții au organizat probe sportive în spațiu
Jocuri Olimpice la NASA. Astronauții au organizat probe sportive în spațiu

Pe măsură ce Pământul se pregătește pentru strălucirea și competiția Jocurilor Olimpice de la Paris, astronauții de pe Stația Spațială Internațională (ISS) au adus propria lor contribuție la sărbătoare, organizând o serie de jocuri olimpice inedite.

Jocuri Olimpice în spațiu

Într-un mediu fără gravitație, sporturile capătă o cu totul altă dimensiune, iar echipajul de la bordul ISS a transformat această provocare într-o oportunitate de distracție și suport pentru concurenții la JO de anul acesta.

Astronauții au demonstrat cum spiritul olimpic poate fi adaptat chiar și la 400 de kilometri deasupra Pământului. Printre probele incluse în această olimpiadă spațială s-au numărat ridicările de greutăți, unde obiectele aparent grele plutesc ușor, făcând exercițiile mai mult o chestiune de coordonare decât de forță.

O altă probă amuzantă a fost cursa de „atletism”, în care participanții s-au lansat prin modulele stației, folosind pereții și structurile din jur pentru a se propulsa. De asemenea, gimnastica a fost reinterpretată cu ajutorul unui cal cu mânere improvizat, provocându-i pe astronauți să demonstreze acrobații în microgravitație.

„Ne-am distrat de minune prefăcându-ne că suntem atleți olimpici”, au spus astronauții, subliniind cât de mult au savurat această experiență inedită.

De asemenea, ei au transmis mesaje de încurajare pentru sportivii care concurează la Jocurile Olimpice pe Pământ, exprimându-și admirația și suportul pentru aceștia.

ISS a fost ocupată continuu din noiembrie 2000. Un echipaj internațional de șapte persoane se află la bordul stației spațiale, orbitând în jurul Pământului cu o viteză de 5 mile pe secundă. Ele orbitează complet planeta noastră la fiecare 90 de minute.