Costel Pătrășcan, după al patrulea proces câștigat în fața CJ și a Muzeului Brăilei: Moral știu că am dreptate, rămâne să se confirme și de către justiție

Publicat: 31 iul. 2024, 12:20, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Costel Pătrășcan, după al patrulea proces câștigat în fața CJ și a Muzeului Brăilei: Moral știu că am dreptate, rămâne să se confirme și de către justiție

Caricaturistul Costel Pătrășcan a obținut o nouă victorie în disputa sa juridică cu Muzeul Brăilei „Carol I” și Consiliul Județean Brăila. Acesta a câștigat al patrulea proces în care a cerut interzicerea utilizării de către Muzeu și Consiliu a denumirii „Casa Umorului Desenat”, care este asemănătoare mărcii înregistrate „Casa Umorului”, deținută de artist. Pătrășcan a solicitat public și în scris renunțarea la această denumire, însă președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), a refuzat, ceea ce l-a determinat pe caricaturist să se adreseze instanței.

În ciuda presiunilor și a obstacolelor întâmpinate, Pătrășcan nu s-a lăsat intimidat. Chiriac și aliații săi au blocat colaborările artistului cu instituțiile aflate în subordinea CJ și a Primăriei Brăila, l-au evacuat din spațiul pe care îl ocupa în Teatrul „Maria Filotti” și au încercat să-i anuleze mărcile înregistrate la OSIM. Totuși, artistul a continuat lupta în instanță și a câștigat.

Decizia Tribunalului Brăila

Tribunalul Brăila a admis în parte cererea lui Pătrășcan, interzicând Muzeului Brăilei și Consiliului Județean utilizarea sintagmei „Casa Umorului Desenat” și a mărcii „Casa Umorului” în orice context. De asemenea, instanța a obligat pârâții la plata cheltuielilor de judecată către Pătrășcan, în sumă de 100 de lei, conform brailanoastra.ro.

Reacția lui Costel Pătrășcan

După decizia favorabilă, Pătrășcan a comentat pe o rețea de socializare: „Dacă în meciurile de pregătire scorul a fost 3-1, vă anunț că au început meciurile decisive. În meciurile decisive imprevizibilul este regula, iar regula se poate schimba oricând. Conducem din nou: 1-0! Mă voi strădui ca scorul final să-mi fie favorabil și dreptatea să triumfe. Moral știu că am dreptate, rămâne să se confirme și de către justiție”.

Muzeul Brăilei și Consiliul Județean Brăila au la dispoziție 30 de zile de la comunicarea deciziei pentru a face apel. Până atunci, Costel Pătrășcan își continuă lupta pentru dreptate și pentru protejarea mărcii sale înregistrate, hotărât să obțină o sentință definitivă care să-i confirme moralitatea și dreptatea.

Această nouă victorie subliniază determinarea lui Pătrășcan de a lupta împotriva abuzurilor și de a-și apăra drepturile, în ciuda presiunilor politice și administrative.