Cum și cu cine a trecut pensionara MAI,„Uța” Lipă, Agenția Națională pentru Sport pe persoana fizică 

Publicat: 01 aug. 2024, 09:36, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Cum și cu cine a trecut pensionara MAI,„Uța” Lipă, Agenția Națională pentru Sport pe persoana fizică 

Agenția Națională pentru Sport (ANS), ca și Federația Română de Canotaj (FRC), a fost trecută pe persoană fizică de către pensionara MAI Elisabeta „Uța” Lipă, fostă Oleniuc, fapt pentru ea taie și spânzură în instituție, prin intermediul unui personaj controversat, dând flit în mod repetat chiar și parlamentarilor.

Pensionara MAI Elisabeta „Uța” Lipă a plecat la Jocurile Olimpice de vară de la Paris împreună cu soțul său, dar înainte de a pleca a făcut o manevră incredibilă la ANS.

„Uța” Lipă a dat flit parlamentarilor

Din dispoziția Elisabetei Lipă, toate registrele de avizare a structurilor sportive au fost trecute, sub cheie, în custodia controversatului director general Daniel Jianu. Mai mult, „Uță” Lipă a dat dispoziție că atâta timp cât nu se află la ANS să nu se răspundă la nicio solicitare sau interpelare parlamentară chiar dacă este făcut și de un reprezentant  PSD. Cel mai elocvent caz este al deputatului Daniel Ghiță căruia Lipă refuză să-i răspundă la interpelările parlamentare. Practic, de când „Uța” Lipă a ajuns la butoanele ANS, cel care taie și spânzură în instituție este directorul general Daniel Jianu. Acesta este finul lui Aurel Pătru, președinte la Shotokan Karate do of United Nations (SKDUN) implicat în mai multe scandaluri financiare la ANS. Totodată, Daniel Jianu este și nașul la ceea de a doua căsătorie a fostului ministru al Tineretului și Sportului, senatorul de Vâlcea Bogdan Matei „Adeverință”.

Daniel Jianu, sforarul șef al ANS

La ora actuală, nu se mișcă nimic în ANS fără acordul lui Daniel Jianu. Pe la el trec toate hârtiile importante ale agenției, în special cele privind achizițiile și bugetele federațiilor. Practic, în funcție de interese, Jianu mai taie din banii anumitor federații pentru ca să umfle conturile altora cum a fost cazul cu federația finului său. De ce? Pentru că susține că are spatele asigurat și pentru faptul că soția sa, Vasilica-Violeta Jianu, este în ograda SRI. Așadar, „Uța” Lipă este președinte al ANS doar pe hârtie pentru că Daniel Jianu este adevăratul conducător al ANS și ambii au un singur Dumnezeu- Banul. Adică, la ANS, s-a găsit sacul cu peticul din sportul românesc!