Trafic de droguri în Vâlcea. Introduceau substanțe interzise în țară, punându-le în colete transportate cu autocarul

Publicat: 01 aug. 2024, 17:12, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Trafic de droguri în Vâlcea. Introduceau substanțe interzise în țară, punându-le în colete transportate cu autocarul
Trafic de droguri în Vâlcea. Introduceau substanțe interzise în țară, punându-le în colete transportate cu autocarul

Trei tineri din România au fost arestați preventiv sub acuzația de trafic de droguri, după ce autoritățile au descoperit 200 de grame de cocaină în mașina lor. Ancheta desfășurată de procurorii DIICOT a relevat că aceștia importau droguri din Spania, ascunzându-le în colete trimise prin intermediul autocarelor. Unul dintre suspecți călătorea cu autocarul pentru a se asigura că drogurile ajung în siguranță în țară.

Trafic de droguri de mare risc

Doi dintre bărbați au fost prinși în flagrant în județul Sibiu, având asupra lor cocaină destinată comercializării. Potrivit anchetatorilor, grupul achiziționa cocaină și cannabis din Spania, drogurile fiind introduse în România prin intermediul unor curse de transport persoane.

După aducerea drogurilor în țară, acestea erau depozitate în locuința unuia dintre suspecți, unde erau portionate și ambalate pentru vânzare. Conform unui comunicat publicat joi de DIICOT, investigațiile au arătat că, în perioada septembrie 2023 – iulie 2024, cei trei suspecți au călătorit în repetate rânduri în Spania, unde au achiziționat droguri de risc și de mare risc.

Drogurile erau apoi ascunse în colete și trimise în România, cu unul dintre inculpați asigurându-se personal de livrarea lor prin călătoria cu autocarul respectiv.

„Din cercetările efectuate a rezultat că inculpaţii au procurat cocaina din Spania şi  au ascuns-o într-un bagaj, după care au  revenit în ţară cu o cursă terestră de transport persoane. De asemenea,  probatoriul administrat a relevat  că, în perioada septembrie 2023- iulie 2024, cei trei inculpaţi s-au deplasat cu avionul în Spania şi au achiziţionat cantităţi de droguri de risc (canabis) şi de mare risc (cocaină) pe care le-au introdus în România.
Drogurile au fost ascunse în colete iar pentru a se asigura că ajung la destinaţie, unul dintre inculpaţi  s-a  îmbarcat în calitate de pasager în autocarul prin intermediul căruia erau transportate” se arată într-un comunicat dat publicităţii joi de DIICOT.

Cei trei tineri au fost prezentați în fața Tribunalului Vâlcea pe 31 iulie, unde instanța a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Ei sunt acuzați de trafic de droguri de mare risc, introducerea ilegală în țară a drogurilor de mare risc și trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.