E.coli peste limitele admise, în apa de mare din zona Vadu și Corbu

Publicat: 02 aug. 2024, 13:10, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
E.coli peste limitele admise, în apa de mare din zona Vadu și Corbu
plaja Vadu Corbu E.coli DSP Constanța

Direcția de Sănătate Publică Constanța anunță că a descoperit bacteria E.coli peste limitele admise, în apa de mare din zona Vadu și Corbu (județul Constanța).

Probele de apă de  mare sunt neconforme în zona plajelor neamenajate din localitățile Vadu și Corbu din județul Constanța, anunță Direcția de Sănătate Publică Constanța. Rezultatele analizelor apei de mare din această zonă au indicat prezența bacteriei Escherichia Coli  (E.coli) peste limitele admise.

”În zona plajelor neamenajate din localitățile Vadu și Corbu din județul Constanța, probele de apă de mare sunt neconforme, conținând o cantitate peste limitele admise de bacterii coliforme (Escherichia Coli)”, se precizează în comunicatul DSP Constanța.

În aceste condiții, DSP Constanța recomandă ”evitarea îmbăierii în zonele de plajă din dreptul celor două localități, până la normalizarea situației”.

De asemenea, DSP Constanța transmite că ”această situație nu afectează celelalte zonede îmbăiere aflate în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, care sunt conforme și nu  prezintă pericol pentru sănătate”.