Reacții din lumea muzicii după moartea lui Nicu Covaci

Publicat: 03 aug. 2024, 07:45, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Reacții din lumea muzicii după moartea lui Nicu Covaci

Muzicieni de renume precum Mircea Baniciu, Nelu Dumitrescu, Alin Dincă, Tudor Chirilă și Maria Gheorghiu și-au exprimat regretul profund față de moartea marelui artist Nicu Covaci, considerându-l o „sursă de inspirație” și „un prieten drag”. Aceștia i-au mulțumit pentru moștenirea sa impresionantă.

Colegul și fostul membru al formației Phoenix, Mircea Baniciu, a scris pe Facebook: „Drum lin, Nicu Covaci! Regrete imense!”.

Liderul formației Trooper, Alin Dincă, a adăugat: „Drum lin, Nicu! Mulțumesc pentru tot! Rămâne în urmă iubirea și prietenia! Te iubim până la cer și înapoi! Fie să renască!”.

Toboșarul Nelu Dumitrescu a adus și el un omagiu: „Drum lin, Nicu Covaci! Ai fost și vei rămâne o sursă de inspirație, un mare artist și un prieten drag!”.

Tudor Chirilă a marcat momentul trist cu versurile emblematicei melodii „Fie să renască”:

„Fie să renască numai cel ce har
Are de-a renaşte, curăţit prin jar,
Din cenuşa-i proprie şi din propriu-i scrum, Astăzi ca şi mâine, pururi şi acum!”.

Cântăreața de folk Maria Gheorghiu a spus: „De data asta chiar e adevărat… Dumnezeu să te odihnească în pacea Lui, Nicu… Ce greu ne va fi să vorbim despre tine la timpul trecut. Câtă nemurire însă în tot ce ne-ai lăsat moștenire… Pentru tot ce ai fost, pentru tot ce ești și pentru tot ce vei rămâne în eternitatea clipelor, mulțumim adânc….”.

Liderul formației Phoenix, Nicu Covaci, a încetat din viață vineri, la vârsta de 77 de ani. În primăvara acestui an, el a fost supus unei operații pe creier la Spitalul Județean din Timișoara, după ce rezultatele unor analize au indicat prezența unei tumori cerebrale.