“Dacia rusească”, mașina care seamănă perfect cu modelul Logan MCV

Publicat: 03 aug. 2024, 14:31, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
“Dacia rusească”, mașina care seamănă perfect cu modelul Logan MCV

,,Dacia rusească” a ieșit, în iunie 2024, de pe linia de producție a uzinelor AvtoVZA, din Rusia, care fabrică tradițional automobilul Lada. Noul model Lada Largus  se va vinde cu 17.770 de euro (1,67 milioane ruble), în varianta clasică.

Modelul Lada Largus, varianta utilitară vine la pachet cu aer condiționat, ABS și un airbag pentru șofer. Acest model este mai scump decât Lada Largus Clasic.

Pentru varianta clasică, doritorii vor plăti 17.770 de euro, echivalentul a 1,67 milioane de ruble.

În România, modelele Dacia Logan MCV ; SL Prestige Plus 0.9 TCe 90CP EURO 6 · Laureate 1.5 dCi 90 CP Easy-R EURO 6 se vindeau cu prețuri cu prinse între 9.403 euro și 11.126 euro, în funcție de opțiunile de dotare.

Una dintre cele mai cunoscute companii auto din Rusia AvtoVAZ a reluat procesul de producție a unor noi modele de automobile, după ce a găsit matrițele abandonate în fabrica Renault din Rusia.

Începând nu vara anului 2024, de pe porțile AvtoVAZ vor iesi noi modele Lada Largus.

Războiului dintre Rusia și Ucraina și-a pus amprenta asupra mai multor sectoare, inclusiv pe cel al producerii de mașini. În urmă cu ceva timp, rușii de la AvtoVAZ au găsit abandonate mai multe matrițe de caroserie în uzina Renault, scrie Fanatik.

Matrițele aparțin Daciei Logan MCV. Astfel, începând cu 20 iunie 2024, de pe porțile fabricii din Toliatti a început să iasă noul model Lada Largus.

Lada Largus este versiunea break, MCV, a primei generații Dacia Logan. Acest model a fost produs în România, la Mioveni, până în 2006.

În vara anului 2023, AvtoVAZ a produs ultimele modele Dacia Logan cu piese Renault.

Automobilele din acest an vor fi produse, atât modelele break, cât și cele ”van” exclusiv cu elemente din Rusia și din China.

Modelul Lada Largus Clasic are 5 locuri, iar prețul său pornește de la 16.700 de euro, adică echivalentul a 1,66 milioane de ruble. Mașina are un motor pe benzină și vine la pachet doar cu airbag pentru șofer și ABS.

Modelul Lada Largus, varianta utilitară vine la pachet cu aer condiționat, ABS și un airbag pentru șofer. Acest model este mai scump decât Lada Largus Clasic. Pentru varianta clasică, doritorii vor plăti 17.770 de euro, echivalentul a 1.67 milioane de ruble.

Fabrica de mașini AvtoVAZ mai poartă și numele celui mai cunoscut model de mașină și anume, Lada. Aceasta a fost fondată în 1966 în colaborare cu faimoasa companie auto italiană Fiat.

Prima mașină a ieșit de pe porțile fabricii în 1970. Punctul maxim al producției a fost atins de AvtoVAZ în anii ’80.

Atunci, compania rusească producea peste 700.000 de vehicule pe an. În timp, producția a început să se ajusteze, dat fiind faptul că nici cererea nu a mai fost la fel de mare.

În continuare, AvtoVAZ rămâne una dintre cele mai mari companii auto din Rusia. Modelele lansate de AutoVAZ sunt recunoscute datorită prețurilor accesibile și durabilității lor în timp.