Miliardarul român Ion Țiriac își ține promisiunea. Încă nouă limuzine vor fi făcute cadou medaliatelor cu aur de la canotaj

Publicat: 03 aug. 2024, 16:04, de George Andrei, în LIFESTYLE , ? cititori
Miliardarul român Ion Țiriac își ține promisiunea. Încă nouă limuzine vor fi făcute cadou medaliatelor cu aur de la canotaj

Miliardarul român, fostul tenisman și acutal om de afaceri de succes, Ion Țiriac (85 de ani) și-a ținut promisiunea, și a anunțat prin fiul său, că va contiua gestul său generos de admirație pentru munca sportivilor români, participanți la Jocurile Olimpice de la Paris.

David Popovici a fost primul care a cucerit medalia de aur, apoi a urmat echipajul de dublu vâsle masculin, format din Andrei Cornea și Marian Enache, și apoi cel de 8+1 la feminin.

În acest context, Ion Țiriac va avea de oferit sportivilor, în total, 12 mașini, care costă în total 600.000 de euro.

Prin vocea fiului său, Alexandru Ion Țiriac, omul de afaceri a anunțat, înainte de începerea olimpiadei, că fiecare român care cucerește aurul la Jocurile Olimpice va primi o mașină din partea fundației al cărei președinte este fostului mare tenismen.

”Ca un gest de apreciere şi mândrie față de sportivii noștri, Fundația Țiriac face un pas în față prin care să răsplătească ‘comorile’ locale cu un premiu. Munca lor grea şi mândria pe care ne-au adus-o tuturor românilor sunt uriaşe.

Fiecare dintre sportivii care vor câştiga la Jocurile Olimpice o medalie de aur va primi ultimul model de limuzină electrică Hyundai Iqoniq 5”, a scris Alexandru Ion Ţiriac, pe Instagram, în urmă cu mai multe zile.

Performanța fetelor îl ”obligă” pe Ion Țiriac (85 de ani) să scoată o sumă importantă de bani din buzunar.

Sâmbătă, România a reușit să cucerească a treia medalie de aur de la această ediție a Jocurilor Olimpice, după ce echipajul feminin de 8+1 a câștigat finala ”probei-regină” din canotaj, în fața Canadei și a Marii Britanii.

Performanța fetelor îl ”obligă” pe Ion Țiriac să scoată o sumă importantă de bani din buzunar.

Echipajul nostru, format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Petreanu, a adus astfel primul aur după 20 de ani pentru România, la proba de vâsle 8+1 feminin.

Așadar, pe lista de premiere a lui Ion Țiriac s-au adăugat nouă nume noi, care reprezintă câteva sute de mii de euro în plus de plătit pentru fostul mare tenismen.

La reprezentanțe, un Hyundai Iqoniq 5 are un preț mediu de aproximativ 50.000 de euro. Totuși, cum Ion Țiriac distribuie mașina prin Țiriac Auto, acesta o poate obține la un preț ceva mai scăzut.

Chiar și așa, premierea sportivilor români îl va costa pe fostul tenismen câteva sute de mii de euro, având în vedere medaliile obținute până acum.