CEC Bank continuă digitalizarea operațiunilor pentru companii, cu noi aplicații

Publicat: 03 aug. 2024, 19:01, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
CEC Bank continuă digitalizarea operațiunilor pentru companii, cu noi aplicații

CEC Bank a anunțat oficial lansarea, în premieră pe piața bancară din România, a unei facilități pe platforma sa online, pentru clienții persoane juridice, care poate reduce prezentarea în format fizic a documentelor de decont.

CEC Bank a precizat că este vorba de un serviciu special pentru clientii din Romania, în baza căruia persoanele juridice pot să scaneze instrumentele de debit prin aplicația CEC Mobile Banking, pentru a le trimite catre alte persoane juridice, fără a mai urma procesul cu care erau obișnuite, adică deplararea la o sucursală bancară, cu documentele în format fizic.

CEC Bank detaliază si pe website-ul sau mai multe despre acest serviciu, disponibil în premieră pentru piața bancară și persoanele juridice din România, astfel că oricine are o firmă, poate să se uite cu atenție la detaliile disponibile acolo, pentru a vedea cum poate să beneficieze de tot acest sistem.

,,Ne ținem promisiunea de a face lucrurile mai simple și mai rapide, așa că venim cu o noutate pe piața bancară românească. În cadrul procesului nostru de digitalizare, suntem încântați să vă prezentăm o funcționalitate inovatoare în aplicația de Mobile Banking: scanarea instrumentelor de debit! Ce înseamnă asta pentru afaceri ? Posibilitatea de remitere la distanță a imaginii cecurilor, biletelor la ordin și a cambiilor direct prin aplicația CEC app, fără să mai fie nevoie de drumuri la bancă”, arată un comunicat CEC Bank.

CEC Bank a anunțat, în martie, rezultatele preliminare pentru 2023, cu un profit net estimat, neauditat, de 515,8 milioane lei.

Banca a continuat să-și consolideze poziția pe piață și a înregistrat o creștere a activelor nete până la 83,5 miliarde lei – în creștere cu 35% față de perioada similară a anului trecut.

În 2023, CEC Bank a crescut nivelul activelor nete cu 35%, până la 83,5 miliarde lei.

  • CEC Bank a continuat să susțină activ economia: s-au acordat credite noi în valoare de circa 10,5 miliarde lei
  • Banca și-a menținut trendul de consolidare a poziției pe piață – cu o creștere a activelor nete de 35% față de perioada similară a anului trecut, de la 61,8 miliarde lei la 83,5 miliarde lei
  • Valoarea investițiilor realizate în 2023 în cadrul programului de transformare și de evoluție digitală se ridică la 175 milioane lei
  • În iulie 2023, CEC Bank a achiziționat pachetul de 99,993% din capitalul social al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR), și continuă demersurile pentru a intra pe piața asigurărilor generale

“2023 a fost încă un an de creștere și transformare pentru CEC Bank, un an care ne-a reconfirmat poziția de bancă puternică, stabilă, incluzivă, capabilă să facă față oricăror provocări prezente și viitoare. Ne-am majorat activele cu 35% față de perioada similară a anului trecut, ceea ce ne-a propulsat în topul primelor trei bănci din piață. Am pus bazele grupului financiar prin achiziția pachetului de 99,993% din capitalul social al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR), am menținut ritmul de transformare și digitalizare și am emis cu succes un nou pachet de obligațiuni în cadrul Programului Multianual EMTN. Am continuat să fim unul dintre cei mai importanți finanțatori ai economiei românești, atât pentru companii mari și IMM, cât și pentru persoane fizice, și am rămas una dintre băncile care au prioritizat incluziunea financiară și am demarat inițiative pentru consolidarea principiilor ESG în organizația noastră. Am încredere că anul 2024, an în care CEC Bank împlinește 160 de ani de când este parte din viața românilor, va fi încă o etapă de succes în îndeplinirea obiectivelor planului nostru strategic”, a spus Bogdan Neacșu, președintele CEC Bank.