Kamala Harris refuză să participe la dezbaterea televizată cu Donald Trump

Publicat: 04 aug. 2024, 10:24, de Vlad Stefan Orjan, în Internațional , ? cititori
Kamala Harris refuză să participe la dezbaterea televizată cu Donald Trump
Lupta Trump - Harris bulversează bursele

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a propus o dezbatere cu vicepreședintele democrat Kamala Harris, programată pentru 4 septembrie la Fox News. Totuși, campania lui Harris a respins invitația, susținând că Trump încearcă să se retragă dintr-o dezbatere deja stabilită pentru 10 septembrie la postul ABC.

Trump a declarat pe social media că regulile dezbaterii ar fi similare cu cele ale primei confruntări cu președintele Joe Biden, dar cu o „audiență de arenă completă” în Pennsylvania. Președintele Biden a renunțat recent la candidatura sa pentru realegere.

Kamala Harris a anunțat că intenționează să participe la dezbaterea planificată inițial pe 10 septembrie. „Este interesant cum ‘oricând, oriunde’ devine ‘un moment specific, un spațiu sigur specific’”, a scris ea pe platforma social media X. „Voi fi acolo pe 10 septembrie, așa cum a fost de acord. Sper să îl văd acolo”.

Purtătorul de cuvânt al lui Harris, Michael Tyler, a afirmat că Trump „se teme” de confruntare și că Harris este pregătită să discute despre alte dezbateri după cea din 10 septembrie, la care „ambele campanii au fost deja de acord”.

În replică, Trump a declarat pe Truth Social că lui Harris „îi este frică să o facă” și că se va întâlni cu ea pe 4 septembrie, „sau, nu o voi vedea deloc”. Ambii candidați au străbătut țara în ultima vreme, Trump încercând noi linii de atac împotriva lui Harris, care, potrivit unor sondaje, se află practic la egalitate cu fostul președinte.

La un miting în Atlanta, Trump a criticat caracterul lui Harris și politicile pe care aceasta le-a promovat în calitate de vicepreședinte, ridicând întrebări despre identitatea sa rasială. Joi, Trump a sugerat în mod fals că Harris și-a minimalizat moștenirea de culoare.

După discursul lui Trump, campania lui Harris a publicat o declarație a lui Geoff Duncan, un fost oficial de rang înalt al Georgiei și critic al lui Trump: „Dacă ați fost capabili să vedeți prin incoerența și răzbunarea lui Donald Trump din această seară, ați văzut un Donald Trump căruia nu îi pasă de unirea acestei țări sau de a vorbi cu alegătorii care vor decide aceste alegeri”.

Propunerea lui Trump pentru dezbaterea de la Fox a venit imediat după ce Comitetul Național Democrat a lansat o campanie publicitară sugerând că Trump evită dezbaterea din cauza poziției sale cu privire la avort. David Plouffe, un consilier al fostului președinte Barack Obama, a comentat pe social media: „Acum, el pare să se simtă confortabil doar într-un cocon, cerând locului său fericit, Fox, să găzduiască un miting Trump și să-l numească o dezbatere”.