Ce se întâmplă dacă circuli fără vinietă în Ungaria: totul despre vigneta ungaria online

Publicat: 06 aug. 2024, 12:17, de Publyo.ro, în Advertoriale , ? cititori
Ce se întâmplă dacă circuli fără vinietă în Ungaria: totul despre vigneta ungaria online

Pentru a te deplasa cu mașina pe teritoriul Ungariei, oricare ar fi scopul sau durata deplasării, vei avea nevoie de o vignetă. Este vorba despre taxa drum ungaria impusă de autorități ca măsură pentru asigurarea întreținerii drumurilor și autostrăzilor, iar din acest articol vei afla nu numai informații despre modalități de achiziție a acesteia, ci și despre consecințele circulației fără vinietă.

Ce se întâmplă dacă circuli fără vignetă în Ungaria?

Cel mai important aspect pe care este nevoie să îl punctăm: circulația fără o vinietă valabilă pe drumurile cu taxă din Ungaria poate aduce cu sine sancțiuni severe. Rețeaua de drumuri este monitorizată cu ajutorul camerelor de supraveghere, astfel că în cazul în care conduci un vehicul fără a avea vinietă valabilă, vei fi amendat.

Amenda este de aproximativ 200 de lei în cazul în care se plătește în 30 de zile de la primirea notificării, însă după această perioadă vei scoate chiar mai mulți bani din buzunar. Pe lângă riscul unei amenzi, există și riscul de a fi oprit și verificat de poliție în anumite puncte de control, iar acest lucru va duce la întârzieri în călătorie pe care, cu siguranță, nu le dorești.

Cum poți achiziționa vigneta Ungaria

Pe lângă punctele fizice de plată taxa autostrada ungaria, trebuie să știi și că există posibilitatea de a plăti vigneta ungaria online. Procesul este unul extrem de simplu și rapid, nefiind nevoie decât de accesarea unui site – de preferat să optezi pentru site-ul oficial pentru a fi sigur că nu plătești mai mult.

Accesează site-ul și alege limba dorită – poți opta pentru afișarea informațiilor în limba română. Pentru a introduce detaliile vehiculului, completează câmpurile necesare cu numărul de înmatriculare și țara de înregistrare a acestuia, apoi selectează categoria de vehicul. Trebuie să știi că există mai multe categorii în funcție de care este stabilit pret vigneta ungaria. D1 este pentru autoturisme de până la 7 locuri și motociclete, iar D2 pentru vehicule mari de tip SUV, vehicule comerciale ușoare și microbuze cu mai mult de 7 locuri, dar cu o greutate totală de până la 3.5 tone. B2 este pentru autocare, iar U pentru remorci tractate de vehicule din celelalte categorii. În categoria D1M sunt încadrate motocicletele pentru care tarifele sunt reduse în perioada verii.

După ce ai ales categoria vehiculului, selectează perioada de valabilitate (o zi, 10 zile, o lună sau un an) și completează datele de contact. Odată efectuată plata, vei primi confirmarea pe email, iar vigneta este valabilă.

De ce să achiziționezi vinieta online

Numeroasele avantaje pe care le prezintă această metodă de achiziție sunt cele care o recomandă. Comoditatea, rapiditatea, siguranța și flexibilitatea procesului trebuie amintite în acest sens.

Poți cumpăra vinieta ungaria din confortul propriei locuinței sau chiar în timpul călătoriei, fără a mai fi nevoit să oprești la punctele fizice de achiziție. Procesul nu durează decât câteva minute, iar vigneta ungaria online devine activă imediat ce plata a fost confirmată. Prin faptul că primești confirmarea pe e-mail, vei ști că deții în orice moment dovada achiziției.

Nu uita că circulația fără vignetă pe drumurile cu taxă din Ungaria poate atrage sancțiuni severe, așa că optează pentru achiziția online și vei obține rapid, sigur și în ce mai convenabil mod dovada că poți circula pe drumurile Ungariei.