Papa Francisc a lansat un nou apel la încetarea focului în Orientul Mijlociu

Publicat: 07 aug. 2024, 15:45, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
Papa Francisc a lansat un nou apel la încetarea focului în Orientul Mijlociu
Cum arată scaunul cu rotile ultramodern al Papei Francisc. Opt specialiști au muncit, timp de două luni, pentru un rezultat perfect

Papa Francisc a lansat un nou apel la încetarea focului în Orientul Mijlociu pentru evitarea extinderii conflictului dintre Israel și Hamas și a cerut renuțarea la arme, în cadrul audienței generale săptămânale, susținută în Aula Paul al VI-lea.

”Reiterez apelul meu către toate părțile implicate pentru ca acest conflict să nu se extindă și focul să înceteze imediat pe toate fronturile, începâd cu Gaza, unde situația umanitară este foarte gravă și nesustenabilă”, a spuns Papa Francisc, citat de Vatican news.

Suveranul speră ca, prin rugăciune, să se pună capăt ostilităților. ”Mă rog pentru ca o căutare sinceră a păcii să stingă disputele, iubirea să învingă și răzbunarea să fie dezarmată prin iertare”.

De asemenea, Papa Francisc și-a exprimat îngrijorarea privind Ucraina și i-a invitat pe credincioși să se roage pentru această țară din Estul Europei și pentru națiunile aflate în război unde oamenii suferă enorm.

”Vă cer să vă alăturați rugăciunii mele pentru Ucraina, Birmania și Sudan. Pentru ca aceste popoare zdrobite de război să-și găsescă în curând pacea atât de dorită”, a mai spus cu multă speranță Papa Francisc, la finalul audienței.

Și duminică, în Piața Sfântul Petru, unde se aflau pelerini din multe țări,  Papa şi-a exprimat  îngrijorarea cu privire la situaţia din Orientul Mijlociu şi a subliniat că „atacurile, chiar şi cele dirijate, şi asasinatele nu pot fi niciodată o soluţie şi nu ajută la parcurgerea drumului justiţiei şi al păcii, generând şi mai multă ură şi răzbunare”.